Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ovum: Interoute op weg marktleider te worden in Europese wholesale markt

Schiphol-Rijk, 12 maart 2009 - Volgens analist David James van Ovum is Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde Europese netwerk voor spraak-, data- en internetverkeer, op weg marktleider te worden in de Europese wholesale markt. Het bedrijf wordt een belangrijke speler in Centraal- en Oost-Europa en breidt ook uit naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Het telecom en software consultancy bedrijf Ovum, heeft begin 2009 een rapport uitgebracht over Interoute. In het rapport staat dat Interoute op weg is zijn doelstelling te behalen: marktleider in de Europese wholesale markt. Naast de activiteiten op de grootzakelijke markt zijn de wholesale activiteiten verantwoordelijk voor de helft van Interoute's inkomsten. Acquisities in het verleden laten zien dat Interoute de financiële rugsteun en strategische intentie heeft om deze doelstelling daadwerkelijk te bereiken.

De core business van Interoute is het leveren van internetontsluiting en internationale lange afstandsverbindingen aan grootzakelijke bedrijven en carriers zoals Brabantia en Surfnet. Deze verbindingen worden geleverd over 56.000 kilometer eigen glasvezelnetwerk welke Interoute exploiteert in heel Europa en de VS, tussen datacentra en Metropolitan Area Networks (MANs). Het bedrijf is daarnaast sterk in productontwikkeling en het zoeken en vinden van nieuwe wholesale klanten, bijvoorbeeld in de mediasector. Interoute focust op het leveren van netwerk outsourcing. Meerdere wholesale klanten brengen de exploitatie van internationale netwerken compleet onder bij Interoute, waardoor hun Total Cost of Ownership omlaag gaat. Dit blijkt uit het rapport van Ovum.

Berend-Jan van Maanen, country manager Benelux van Interoute: 'In de huidige moeilijke economische omstandigheden zien we dat projecten met een korte terugverdientijd versnellen, terwijl langere termijn projecten die hoge investeringen vereisen in de ijskast terecht komen. Toch is de balans voor ons nog steeds positief, we hebben weinig klantverloop. Onze wholesale klanten én onze grootzakelijke klanten realiseren zich dat juist nu blijven investeren in communicatie en ICT broodnodig is om succesvol te blijven opereren. Daarnaast biedt het huidige klimaat ons de mogelijkheid om bedrijven over te nemen die zelfstandig te weinig schaal hebben, maar binnen de paraplu van Interoute sterk waarde toevoegend zijn. Door bedrijven over te nemen breiden wij onze dienstverlening aan zowel wholesale als grootzakelijke organisaties uit. Het helpt daarbij dat onze financierders, zoals Sandoz, altijd conservatief hebben geïnvesteerd en daardoor niet sterk geraakt worden door de recessie. Ook 2009 biedt voor ons dus weer veel kansen.'

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 56.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transitdiensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl