Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems ondersteunt Vandelanotte bij efficiëntiebewaking

Meerssen, 12 maart 2009 -- Morningstar Systems, onderdeel van de I.R.I.S. Group en specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, is door het in België gevestigde accountantskantoor Vandelanotte geselecteerd om het document management systeem WorkSite te implementeren. Vandelanotte zocht een oplossing voor het groeiende aantal onoverzichtelijk bewaarde documenten, zodat de efficiëntie van het e-mailbeheer en de elektronische dossiervorming binnen zijn acht vestigingen op peil blijft.

Vandelanotte ondersteunt ondernemers op het gebied van accountancy, audit, tax & legal, management support en corporate finance. Hein Vandelanotte, partner bij Vandelanotte: "Wij werkten reeds met een ander softwarepakket. Daarvoor waren wij echter aan een upgrade toe, maar het systeem voldeed niet voor de volle honderd procent aan onze eisen." In de tussentijd ging Vandelanotte op zoek naar een beter document management systeem om de efficiëntie van het primaire proces te verbeteren.

De belangrijkste reden voor Vandelanotte om zich te oriënteren op een oplossing als WorkSite, was volgens Vandelanotte de onoverzichtelijkheid van bewaarde documenten, met name in combinatie met - vaak dubbel opgeslagen - e-mails. "We wisten van WorkSite af via de Leading Edge Alliance, de internationale vereniging van accountantskantoren waar wij lid van zijn. Tijdens een werkgroep werd WorkSite gedemonstreerd en was een onze IT-manager er onmiddellijk weg van.", aldus Vandelanotte. Uiteindelijk heeft het kantoor contact opgenomen met Interwoven, die Morningstar Systems aanbeveelde als goede partij voor België. Met name de integratie met Outlook noemt Vandelanotte een uiterst belangrijke functionaliteit. "De vergaande en goede e-mail integratie spreekt mij erg aan, maar ook het feit dat de oplossing zo 'engagement driven' is vind ik zeer positief: niet slechts met dossiers maar ook vanuit engagements (opdrachten) werken. Over de samenwerking met Morningstar Systems heb ik, ondanks het feit dat we net van start zijn gegaan, geen twijfels. Zij hebben erg sterke referenties op dit gebied."

"Het beantwoorden, opslaan en terugzoeken van e-mails neemt een steeds groter deel van de tijd van de medewerkers in beslag", aldus Dries Ausems, business development manager bij Morningstar Systems. "Omdat de informatiestromen alleen maar verder zullen groeien moet er tijdig ingegrepen worden, voordat medewerkers slaaf van het systeem worden. Onder andere voor het zo efficiënt mogelijk indelen van deze tijd, is WorkSite een uitstekende tool."

Morningstar Systems - Kruisstraat 1 - 6231 LJ Meerssen Tel: +31 (0) 43 408 6600 - Fax: + 31 (0) 43 408 6609 - e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems is specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management. Morningstar is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen en ongestructureerde gegevensbronnen. Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise, aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van document-, kennis-, email- en recordsmanagement en daarnaast gerelateerde toepassingen met betrekking tot relatie- en businessprocesmanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de professionele dienstensector en heeft tevens klanten binnen de petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en is onderdeel van de I.R.I.S. Group. Met meer dan 500 ECM professionals en met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Noorwegen, de Verenigde Staten van Amerika en China, is de I.R.I.S. Group de grootste ECM specialist in Europa. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl en www.irislink.com