Ingezonden persbericht




Persbericht - 12 maart 2009

Nieuw jinglepakket Radio 5 Nostalgia ingespeeld door Metropole Orkest

Het voltallige Metropole Orkest, bestaande uit 55 muzikanten, speelde de nieuwe jingles van Radio 5 Nostalgia in. De dagprogrammering van het publieke radiostation draagt vanaf 23 maart de nieuwe naam 'Radio 5 Nostalgia'. Bij die nieuwe naam hoort een nieuwe muzikale vormgeving. De muziek van de jingles is gecomponeerd door Bart van Gogh van Top Format en voor het orkest gearrangeerd door Franck van der Heijden.

Radio 5 muziekmanager Ron Stoeltie: "Jingles zijn een wezenlijk onderdeel van de radiozender. Het nieuwe jinglepakket past helemaal bij wat we met Radio 5 Nostalgia willen uistralen en dat dit wordt ingespeeld door het Metropole Orkest is een muzikaal feest op zich."

De jingles zijn voor het eerst te horen op maandag 23 Maart tijdens de Week van de Nostalgie.

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma's Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe en Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Voor meer informatie: www.radio5.nl



Ingezonden persbericht