Ingezonden persbericht


Eindhoven, 12 maart 2009

-------------------------------------------

Johnny Cash tribute band Def Americans sluit periode van try-outs voor theatershow af in Vessem

Gemeenschapshuis D'n Boogerd 21 maart het decor voor the House of Cash

Reeds maanden is de Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans bezig met de voorbereidingen op een heel bijzondere show. The House of Cash is een uitgebreide muzikale en visuele vertolking van het leven van de Man in Black. De show is op verzoek van Paaspop geproduceerd en het theaterpodium van dit popfestival in Schijndel is zaterdag 11 april van 22.00 tot 23.30 uur het domein van Def Americans en hun Johnny Cash totaalshow. Om dit optreden tot in details voor te bereiden organiseert de band hieraan voorafgaand een aantal try-out shows in de regio.

Zaterdag 7 maart jongstleden was de eerste van de reeks, met als plaats van handeling het City Theater in Schijndel. De reacties varieerden van "fantastisch" tot "indrukwekkend", het publiek bleek compleet overdonderd. Vrijdag 13 maart staat nog een try-out gepland in café Tinus in Helden en zaterdag 21 maart wordt de periode van uitproberen afgesloten in gemeenschapshuis D'n Boogerd in Vessem. De zaal in Vessem gaat open om 21.00 uur en de entree bedraagt ¤ 7,50.

In the House of Cash voeren the Def Americans het publiek langs allerlei periodes van Johnny Cash. Zo komen onder meer 's mans eerste muzikale stappen bij Sun Records, zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen, zijn grote liefde June Carter en de Folsom Prison- en San Quentin concerten aan bod. Wereldberoemde klassiekers als 'Get Rhythm', 'I Walk The Line', 'Folsom Prison Blues', 'Jackson' en 'Ring of Fire' zullen gedurende de show de revue passeren.

In the House of Cash verschijnen deze avond allerlei bijzondere gastmuzikanten. Zo speelt creatieve duizendpoot Denvis een verrassende rol en met hulp van een heus gospelkoor wordt het geloof van Johnny Cash bezongen. De gehele show wordt ondersteund met sfeervolle visuals, waarbij je het gevoel krijgt dat de Man in Black er zelf bij is. In anderhalf uur tijd trekt zijn leven en zijn muziek als een film aan je voorbij.

De show wordt voorafgegaan door een optreden van the Hummingbirds, een gezelschap uit Helmond dat garant staat voor dynamische en opzwepende punkblues. Podiumdichter Hans d'Olivat gaat een aantal Nederlandse vertalingen van teksten van Johnny Cash voordragen.

Over Johnny Cash en the House of Cash
The House of Cash was het productiekantoor van Johnny Cash in zijn woonplaats Hendersonville, Tennessee. De administratie werd er gevoerd, Johnny kon er opnemen en er was een Johnny Cash museum geopend voor het publiek. Tussen zijn eigen memorabilia stonden onder andere de stoel van Al Capone, Buffalo Bill's Winchester, John Wayne's peacemaker en Buddy Holly's motorfiets uitgestald. Op het einde van de jaren '80 werd the House of Cash gesloten, wegens gebrek aan interesse bij het grote publiek en de sterk gedaalde populariteit van Cash. Jaren later maakte Johnny zijn inmiddels legendarische comeback met de hulp van Rick Rubin. De bekende American Recordings werden bestsellers en award winnaars. In 2003 stierf the Man in Black op 71-jarige leeftijd.

Over Def Americans
Hoewel het woord tribute band visioenen oproept aan misplaatste verkleedpartijen, vermoeiende meligheid en verplicht meejoelen, is dit bij Def Americans zeker niet het geval. Met gepaste eerbied benadert de band het repertoire van Johnny Cash. Met leden van Elconjo , Denvis & the Real Deal en SpeedKING is Def Americans meer dan een tribute band. Het is een Johnny Cash aha-erlebnis.

In 2008 organiseerden the Def Americans (naar het laatste platenlabel van Cash) een Memorial show in hun woonplaats Eindhoven. Jongerencentrum Dynamo, waar de show plaats vond, was met 500 bezoekers strak uitverkocht. Wegens aanhoudende interesse voor de muziek en achtergrond van the Man in Black, openen zij nu de deuren van the House of Cash weer voor publiek.

www.defamericans.nl

The Hummingbirds
Hummingbirds maken een lekkere opwindende vorm van punkblues, passend in het straatje van de artiesten op het befaamde Fat Possum label. Enige tijd geleden verzorgden the Hummingbirds de support voor Heavy Trash (met Jon Spencer) in de Effenaar in Eindhoven. Deze show is toen opgenomen en recent uitgebracht op wit vinyl. Een optreden van the Hummingbirds staat garant voor een flinke dosis energie, gretigheid en spelplezier.

www.myspace.com/hummingbirdspunkbluesrevolution

Hans d'Olivat (Tilburg Cowboys)
Hans d'Olivat is een van de drie leden van het kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys. Hij heeft onder de naam Cash Cry-Inn al regelmatig herdenkingen aan Johnny Cash georganiseerd. Als podiumdichter draagt hij teksten van Johnny Cash voor, in het Nederlands. Het zijn geen letterlijke vertalingen, maar liever gezegd hertalingen die je doen vermoeden dat Johnny Cash uit Brabant komt. Samen met compaan Sander van Bussel van de Tilburg Cowboys treedt hij tevens op als DJ.

www.tilburgcowboys.nl

-------------------------------------------