Ingezonden persbericht


Persbericht

12 maart 2009

Lexmark sluit zich aan bij MVO Nederland

Lexmark (NYSE: LXK) is partner geworden van MVO Nederland. Met dit partnerschap onderstreept Lexmark zijn maatschappelijke betrokkenheid. Als partner van MVO Nederland wil Lexmark zijn ideeën en initiatieven op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen delen en optimaliseren. Daarnaast wil Lexmark de kennis over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen het Nederlandse bedrijfsleven verhogen.

MVO Nederland - in 2004 opgericht door het Ministerie van Economische Zaken - ondersteunt bedrijven met een vooruitstrevende kijk op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (www.mvonederland.nl). De organisatie versterkt de leidende positie van deze bedrijven door middel van innovatie en samenwerkingsverbanden. Hiermee dienen MVO Nederland en zijn partners tevens als inspiratiebron voor ondernemers die nog niet zo ver gevorderd zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De Nederlandse regering heeft zich tot doel gesteld, met ingang van 2010, volledig duurzaam in te kopen. Hiervoor is een marktplaats ontwikkeld, waarop bedrijven die aan de overheidscriteria voor duurzaam inkopen voldoen, zich kunnen presenteren aan (overheids)inkopers (www.marktplaatsduurzaaminkopen.nl).

MVO Nederland brengt alle geïnteresseerde partijen samen om kennis uit te wisselen en gezamenlijk activiteiten op te zetten. Naast Lexmark zijn al meer dan 850 bedrijven en organisaties partner van MVO Nederland. In samenwerking met ondernemersorganisaties heeft MVO Nederland inmiddels duizenden bedrijven in het MKB ondersteund bij het opstarten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

"Kennisdeling en samenwerking tussen de verschillende sociale partners op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn zeer belangrijk", zegt Danny Molhoek, General Manager Benelux bij Lexmark. "Dit partnerschap is volledig in lijn met onze business strategie en stelt ons in staat onze duurzaamheidsprincipes en 'minder afdrukken, meer besparen' boodschap uit te dragen via het MVO Nederland netwerk. Binnen het bedrijfsleven is steeds meer aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar er is nog veel terrein te winnen. Wij leveren daar graag onze bijdrage aan."



Ingezonden persbericht