Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 14 maart 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Toekomst voor Afghanistan
Nederland zal op 31 maart gastheer zijn bij een grote, internationale conferentie over Afghanistan. Centraal staat de vraag hoe de toekomst van Afghanistan eruit moet zien. Maar is een gezonde toekomst voor Afghanistan inmiddels geen utopie geworden? Albert van Hal is projectleider bij ontwikkelingsorganisatie Cordaid en geeft uitleg.

Vrouwelijke macht in de moskee
Voorzichtig beginnen vrouwen toe te treden tot het mannenbolwerk van moskeebesturen. In Almelo zijn recent twee vrouwen in het bestuur gekozen. Meryem Akbay vertelt: was het een coup of niet?

Kosovo in beweging
Ongeveer een jaar geleden riep Kosovo op eigen houtje haar zelfstandigheid uit. Vele landen erkennen deze onafhankelijkheid. Anderen, waaronder Rusland, Spanje en natuurlijk Servië, waren fel tegen. Wat heeft een jaar onafhankelijkheid voor Kosovo opgeleverd? Voor vredesbeweging IKV Pax Christie bezocht Daria Nashat recentelijk de regio. Een gesprek over de voordelen die de onafhankelijkheid had moeten brengen en de grimmige realiteit.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.

Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@islamitischeomroep.nl)