Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor onmiddellijke publicatie.

"Evenement staat in het teken van 750 jaar Amersfoort" Opstepdag in Amersfoort op het Lieve Vrouwekerkhof

In Amersfoort verzorgt de VVV samen met Dogatti de landelijke opstepdag. Ruim 25 luxe sportsteps staan op 28 maart vanaf 10:00 uur klaar op het Lieve Vrouwekerkhof: volwassenen én kinderen kunnen gratis een schitterend parcours afleggen door de historische binnenstad van Amersfoort. Langs de route zijn voldoende mogelijkheden om te genieten van culinaire geneugten of simpelweg een terrasje te pikken.

VEILIG EN GEZOND
Steppen is niet alleen érg leuk, maar óók gezond. Bovendien is het de meest veilige en effectieve manier om jezelf in conditie te houden. Met de step is het tempo ideaal om de omgeving volledig te ervaren en heeft iedereen toegang tot het voetgangersgebied. Er is een model voor volwassenen en één voor kinderen.

PRACHTIGE ROUTE
Er is een prachtige route uitgezet door de binnenstad: langs de grachtengordel, de charmante, knusse Muurhuizen, de verschillende culturele en culinaire hoogtepunten en de feestelijke pleinen. Een plezierige route om kennis te maken met zowel de stad als het steppen. Daarnaast zullen studenten van de hogeschool Utrecht tussen 12-15.00 uur in de Langestraat mensen aanspreken om 750 meter te steppen. Dit traject loopt van de Langestraat naar het Lieve Vrouwekerkhof waar een kort parcours is dat in het teken van Amersfoort 750 staat. De steppers eindigen bij de balie voor de toren, waar men een informatiepakket over Amersfoort 750 ontvangt. Vervolgens kunnen ook deze steppers gebruik maken van de uitgezette route door de binnenstad.

STABIEL
De Dogatti step is een 100% Europees kwaliteitsproduct. Met een groot voorwiel voor comfort en veiligheid en een klein achterwiel voor meer ruimte voor de voeten. Verder zorgt het lage zwaartepunt voor veiligheid en stabiliteit. De Dogatti wordt in steeds grotere aantallen verhuurd vanaf het VVV kantoor naast het station en het Dogatti kantoor in het centrum als startpunten. De step is vooral in trek bij toeristen, voor kinderfeesten, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten.


---

Einde persbericht