Ingezonden persbericht

NXP start omvangrijk inzetbaarheidprogramma medewerkers

Nijmegen, 12 maart 2009 - NXP heeft vandaag haar eigen Werkplein op het terrein in Nijmegen geopend. Met deze opening geeft NXP het startsein voor een ambitieus inzetbaarheidprogramma voor ongeveer 1000 medewerkers (operators) van haar bedrijfsonderdeel Industrial Center Nijmegen (ICN). NXP werkt hierbij nauw samen met de ondernemingsraad, de vakbeweging en de publieke partijen uit het samenwerkingsverband Leren en Werken in de Stadsregio Arnhem Nijmegen, waaronder UWV WERKbedrijf, Gemeente Nijmegen en de Regionale Opleidingscentra.

Het Werkplein biedt operators de mogelijkheid zich te oriënteren op hun toekomst. Centraal staat de vraag: waar sta ik over twee jaar ... en mijn weg daar naar toe? NXP wil medewerkers nu stimuleren over deze vragen na te denken en biedt met een inzetbaarheidprogramma de mogelijkheid antwoorden te formuleren en medewerkers inzicht te geven in hun eigen kwaliteiten en inzetbaarheid, zowel binnen als buiten NXP.

Omdat de (semiconductor) wereld snel verandert, is het belangrijk dat we niet afwachten en dat iedereen de tijd maximaal benut om zich goed voor te bereiden op de veranderingen die komen gaan. Veel medewerkers hebben een lang dienstverband bij NXP en hebben veel kennis en ervaring, die veelal niet officieel is vastgelegd in diploma's en certificaten. NXP wil de inzetbaarheid van haar medewerkers vergroten en gaat daar nu samen met genoemde partners mee aan de slag. De meeste van hen wonen in de regio Arnhem-Nijmegen en het is voor de regio van groot belang dat medewerkers die hun baan verliezen aan het werk kunnen blijven.

Het Werkplein bevindt zich op het NXP-terrein. Op het Werkplein kunnen medewerkers van NXP onder andere terecht met vragen over om- en bijscholing, informatie over de (arbeids)markt, maar ook voor capaciteiten- en beroepsinteressetesten. De medewerkers van de publieke partners, zoals het UWV WERKbedrijf, de Regionale Opleidingscentra en verschillende kenniscentra bemensen dit Werkplein.

Fotobijschrift : John van Soerland, directeur Industrial Center Nijmegen (rechts op de foto) en Jan Visser, directeur Leren en Werken openen op feestelijke wijze het Werkplein

In het Werkplein werken samen:
NXP, de ondernemingsraad van NXP, de gezamenlijke vakbeweging en de publieke partijen uit het samenwerkingsverband Leren en Werken in de Stadsregio Arnhem Nijmegen (Gemeente Nijmegen, UWV WERKbedrijf, ROC Nijmegen, ROC Rijn IJssel, Kamer van Koophandel en de landelijke kenniscentra PMLF-VAPRO en Kenteq).

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht