Dé beurs voor creatieve hobbyisten breidt uit

22/01/2009 10:47

De Beursorganisatie BV

Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen dit jaar ook in Goes

Kaarten maken en scrappen: onder vrouwen zijn het al jaren de twee populairste creatieve hobby's. Geen wonder, want er komen steeds meer inspirerende toepassingen en technieken bij. Hobbyisten kijken dan ook al uit naar de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen 2009. Deze succesvolle beurs is een begrip en blijft zich elk jaar vernieuwen. Zo is dit keer een extra editie op een nieuwe locatie (Zeelandhallen Goes) aan het programma toegevoegd. Ook nieuw is de Kaartenwedstrijd 2009 in samenwerking met Stichting De Regenboogboom.

Dé trend van 2009

Lekker shoppen, inspiratie opdoen en de nieuwste technieken uitproberen: elke hobbyist haalt zijn hart op tijdens de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen. Hét walhalla van opmerkelijke trends, verrassende technieken en fraaie materialen. Neem nu het stempelen: een oude techniek die helemaal terug is van weggeweest. Stempelen in combinatie met scrappapier is de trend van 2009.

Kaartenwedstrijd 2009: laat zieke kinderen dromen

Stichting De Regenboogboom helpt kinderen met een ziekte, trauma of handicap. Dromen is voor hen belangrijk; doordat kinderen hun fantasie de ruimte geven, doen ze nieuwe levenskracht op. Dé Beursorganisatie steunt de stichting met een creatief initiatief: elke hobbyist wordt uitgenodigd om een vrolijke kaart te maken, waarbij een kind even kan wegdromen. De vrijwilligers van Stichting De Regenboogboom bezoeken dagelijks ziekenhuizen en instellingen en bezorgen de kaarten op de juiste bestemming.

Meedoen is heel eenvoudig. Wie een scrapkaart over het thema 'dromen' heeft gemaakt, kan die sturen naar Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen, Postbus 127, 5300 AC Zaltbommel.

Deelnemers maken kans op één van de 100 gratis entreebewijzen. Bovendien maken ze kans op een vermelding in een hobbyblad: Mijn Creatieve Hobby en/of Creatief met Kaarten. De kaarten worden tentoongesteld tijdens de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen in maart en augustus.

Kinderen voor kinderen

Kinderen zijn de droomkunstenaars en creatieve kanjers bij uitstek. Ook zij gaan aan de slag voor Stichting De Regenboogboom. Bij de kinderanimatie zijn ze welkom om voor leeftijdgenootjes 'droomkaarten' te maken. Daarnaast is er nog veel meer te doen. Zo zijn er diverse leuke workshops waar ze naar hartelust kunnen knutselen.

Van computer tot kerst

De eerste editie van de beurs in maart biedt een speciale workshop: Creatief met de computer. Tijdens deze gratis workshop leren bezoekers van Tineke Visser hoe je met de computer wenskaarten en lay-outs voor scrapboeken kunt maken.

Tips, trends en technieken voor een creatieve kerst krijgen speciale aandacht in de augustusedities van de beurs. Een must voor ieder die tijdens de feestdagen origineel en trendy voor de dag wil komen.

Vraag het aan Connie

Dé hobbydeskundige van Nederland geeft praktische en inspirerende adviezen. Als hoofdredactrice van de bladen Creatief met kaarten en Mijn Creatieve Hobby kan Connie Westenberg hobbyisten als geen ander inspireren. Elke bezoeker mag bij haar aanschuiven met vragen. Bovendien kan men onder leiding van Connie aan de slag gaan in Make and Take it: een workshop waarin de hobbyist in korte tijd iets leuks maken, dat mee naar huis genomen kan worden. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met stempelen én met Connie natuurlijk!

Iedereen wordt er wijzer van!

De Knotsgekke Kaart- en Scrapdagen is een warm bad van creativiteit, gezelligheid en leuke verkoopkramen. Elke bezoeker neemt er iets van mee: een leuke herinnering, een nieuwe techniek, verrassende producten, een advies waar je thuis gelijk mee aan de slag kan, of misschien wel een schitterende prijs. Want het entreebewijs is tevens een lot waarmee elke bezoeker kans maakt op prijzen die door deelnemers en enkele grote sponsors beschikbaar worden gesteld.

Data en locaties 2009

12 t/m 14 maart, Brabanthallen 's-Hertogenbosch

13 t/m 15 augustus, IJsselhallen Zwolle

20 t/m 22 augustus, Zeelandhallen Goes

27 t/m 29 augustus, Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Mannen gratis!

Op al deze dagen zijn hobbyisten welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Volwassenen betalen 7 euro entree. Kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro voor een kaartje. Daarvoor kunnen zij deelnemen aan gratis workshops en krijgen zij een leuke verrassingstas. Op de website www.knotsgekkekaartendagen.nl kan men bovendien een kortingsbon downloaden van 1,50 euro en kaarten in de voorverkoop bestellen. Dat laatste is handig om wachttijd bij de ingang te voorkomen. Iedere man die in gezelschap is van een dame, mag gratis naar binnen.





http://www.knotsgekkekaartendagen.nl