Koningin opent gerenoveerd ministerie van Financiën

Hare Majesteit de Koningin verricht op donderdag 12 maart 2009 de officiële opening van het gerenoveerde ministerie van Financiën.

Het ministerie van Financiën is ingrijpend veranderd. In het ontwerp van architect Jeroen van Schooten is de oorspronkelijke brutalistische stijl gehandhaafd, maar met een wintertuin, atrium en dubbele huidgevel heeft het gebouw een moderne en representatieve uitstraling gekregen. De centrale entree wordt nu bereikt via een gevelopening en een semi-openbare binnentuin aan het Korte Voorhout. Het gebouw sluit hierdoor beter aan bij de Haagse binnenstad.

De renovatie van het financiëngebouw is het eerste rijkshuisvestingsproject dat met een publiek-private samenwerking (PPS) is aanbesteed. Bij deze contractvorm zijn alle schakels van ontwerp, bouw, financiering en onderhoud tot en met de exploitatie voor 25 jaar aan een private partij aanbesteed. De werkzaamheden aan het gebouw hebben circa twee jaar in beslag genomen. De medewerkers van het ministerie waren in die jaren tijdelijk elders gehuisvest.

Noot voor redacties (