Onderwijsbond CNV

11 februari 2009

Persbericht : Onderwijsfoyer over Seniorenbeleid

Categorie: Nieuws CNV Schoolleiders, Algemeen nieuws

Op donderdagmiddag 12 maart a.s. organiseert Succesgenoten in samenwerking met het UMCG, ECNO, adviesbureau Joy en het Bert Hellingerinstituut een onderwijsfoyer met als thema `Seniorenbeleid en de praktijk'.

Doel van deze foyer is om de besturen en bovenschools directies van het het primair onderwijs in (Noord-)Nederland op de hoogte te brengen van ontwikkelingen op het gebied van seniorenbeleid en te laten participeren in andere dan de gebruikelijke invalshoeken.

De onderwijsfoyer wordt gehouden in Hampshire Hotel in Groningen.

In een viertal workshops krijgen de deelnemers een andere kijk op seniorenbeleid in het primair onderwijs voorgeschoteld.

Aanmelding kan op: www.succesgenoten.nl/onderwijsfoyer.

In de vier workshops komt het volgende aan bod:
· Prof. Harry van de Wiel (UMCG) licht zijn Vliegwiel-concept toe. Een manier om te zorgen voor een moderne wijze van kennisdeling en -overdracht


· Truus Kasper & Dr. Adriaan Windig-Scholten (ECNO) praten over het programma `Oude Meesters', een krachtig pleidooi voor langer en prettig doorwerken


· Drs. Katinka Lorijn (Joy) gaat in gesprek over competenties die mobiliteit in de weg staan én die mobiliteit kunnen bevorderen.


· Drs. Bibi Scheuder (Bert Hellinger Instituut) kijkt in haar workshop hoe senioren kunnen blijven floreren (vanuit de systemische opstellingen).

Succesgenoten is opgericht om medewerkers langer gezond en inzetbaar te houden door mobiliteit op basis van kwaliteit.

Meer informatie is te vinden op www.succesgenoten.nl

Meer informatie bij Arie-Leen van Schoonhoven (mobiel: 06 - 55 8 55 191)

---