Waterschap Regge en Dinkel


Persbericht Zwolse Kanaal

Publicatiedatum : 26 februari 2009

Waterschap Regge en Dinkel organiseert op 12 maart in het Maatschappelijk Cultureel Centrum te Vroomshoop een inloopbijeenkomst om het herinrichtingsplan van het Zwolse Kanaal toe te lichten. Reden voor het herinrichten van het Zwolse Kanaal is de smalle bermen, waardoor de verkeerssituatie niet voldoende veilig is.

In 2008 zijn baggerwerkzaamheden aan het Zwolse Kanaal uitgevoerd. Het verontreinigde slib is destijds uit het kanaal verwijderd. Dit jaar wordt het Zwolse Kanaal heringericht tussen de Kolkmanweg en de Churchillstraat in Vroomshoop. De bermen worden verbreed, er worden natuurvriendelijke oevers aangelegd en het kanaal wordt smaller gemaakt.

Natuurvriendelijke oevers
De oevers van het Zwolse Kanaal worden minder steil aangelegd. De diversiteit aan bijvoorbeeld oeverplanten en watervogels wordt groter. Het Zwolse Kanaal krijgt hierdoor meer natuurwaarde. Daarnaast neemt de stabiliteit van de wegbermen langs het kanaal toe. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

Meer weten?
De inloopbijeenkomst is op donderdag 12 maart van 16.00 tot 18.30 uur in het Maatschappelijk Cultureel Centrum (MCC), Oranjeplein 2 te Vroomshoop. Medewerkers van waterschap Regge en Dinkel zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over dit herinrichtingsplan.