Jong geleerd, oud gedaan;De Matrix in de Hoge Kampen opent haar deuren

09/03/2009 14:04

Stichting Vestia Groep

Op donderdag 12 maart 2009 wordt de Matrix in de Hoge Kampen in Zuidwijk officieel geopend. De Matrix bestaat uit het BTC Zuidwijk (behandeltrainingscentrum), Matrix ambulant en Matrix informatiepunt en is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen Vestia Rotterdam Zuid, FlexusJeugdplein en Zadkine. De Matrix heeft als doel jongeren te leren een goede huurder te zijn en hen door gerichte scholing de kans te bieden op een goede startpositie op de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt de Matrix ook informatie, advies en ondersteuning aan alle overige bewoners in de Hoge Kampen. De opening van de Matrix is onderdeel van een totaalaanpak van de Hoge Kampen.

De Matrix

De Hoge Kampen bestaat uit 360 portiekwoningen. Deze woningen worden sinds een aantal jaren verhuurd aan jongeren tot 27 jaar. Omdat in de praktijk is gebleken dat jongeren tegen allerlei zaken aanlopen waar ze wel wat hulp bij kunnen gebruiken, is de Matrix gevestigd. Vanuit de Matrix gaat FlexusJeugdplein gerichte hulp en ondersteuning bieden aan jongeren die in de Hoge Kampen wonen. Zadkine levert een gericht cursusaanbod en informatie over scholing. Jongeren die net wat meer hulp nodig hebben, komen te wonen in de portieken waar de Matrix is gevestigd. In totaal zijn hiervoor negen woningen beschikbaar. Deze jongeren krijgen 24 uur per dag begeleiding vanuit de Matrix. Naast begeleiding van jongeren komt er een informatiebalie waar alle bewoners van de Hoge Kampen met hun vragen en suggesties terecht kunnen.

Over Vestia

Starters op de woningmarkt hebben het moeilijk. Er is te weinig geschikte huisvesting tegen een betaalbare huurprijs. Daarom heeft Vestia Rotterdam Zuid de Hoge Kampen bestemd voor jongeren. Tegelijkertijd geeft Vestia met de vestiging van de Matrix invulling aan haar ambitie jongeren in Zuidwijk een omgeving te bieden waarin ze volop kansen krijgen zich te ontwikkelen in hun eerste stappen op de woningmarkt en de arbeidsmarkt.