Gemeente Zoetermeer

Stichting EcoWare schenkt laptops aan Jinotega

Op donderdag 12 maart om 15.15 uur overhandigt Leerwerkbedrijf Stichting EcoWare in het Stadhuis tien laptops aan wethouder Edo Haan. De laptops zijn bestemd voor de millenniumdoelencampagne en in het bijzonder voor scholen in onze zusterstad Jinotega, Nicaragua.

Met de gift aan de millenniumdoelencampagne wil EcoWare bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren bij het volgen van goed onderwijs in onze zusterstad. Het gaat om gebruikte laptops die door deelnemers aan het project `werken aan werk' zijn vernieuwd. Om ervoor te zorgen dat de mensen in Jinotega met de laptops kunnen werken, zijn ze voorzien van Spaanstalige besturingssoftware en Microsoft Office die gratis ter beschikking zijn gesteld door Microsoft.

In 2000 hebben de Verenigde Naties acht millenniumdoelen vastgesteld om wereldwijd de armoede te bestrijden. De gemeente Zoetermeer voert campagne om in zusterstad Jinotega alle kinderen naar school te laten gaan en om daar de economische ontwikkeling en werkgelegenheid te verbeteren.

Het `werken aan werk'-traject wordt door de gemeente zelf uitgevoerd in samenwerking met lokale partners, waaronder Leerwerkbedrijf Stichting Ecoware. Het doel van `werken aan werk' is om onder meer (jeugd)werkloosheid te verminderen, voortijdig schoolverlaten en stageproblematiek aan te pakken en om het volgen van technische opleidingen te stimuleren.