Narcissen in strijd tegen dementie

10/03/2009 16:27

Alzheimer Nederland

Op 12 maart worden er op de veiling van Rijnsburg duizenden narcissen geveild voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar dementie. De veiling is het startschot voor een bijzondere actie van de narcissenbranche voor Alzheimer Nederland. De opbrengst van de veiling wordt namelijk gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar dementie te financieren. De actie krijgt een vervolg met de verkoop van speciale pakketen narcissen en narcissenbollen. Reden van deze actie is dat narcissenbollen galantamine bevatten. Deze stof wordt sinds enige jaren toegepast als werkzaam bestandsdeel van een middel om de symptomen van de ziekte van Alzheimer te verzachten.

Noodzaak wetenschappelijk onderzoek

Alzheimer Nederland is erg blij met het initiatief van de narcissenbranche. In Nederland leiden 270.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal in 2050 zijn toegenomen tot ruim een half miljoen. De explosieve stijging onderstreept de noodzaak van wetenschappelijke doorbraken op het gebied van diagnostiek, zorg en medicatie.

VERKOOP NARCISSEN

De komende jaren worden narcissen en narcissenbollen verkocht waarbij een gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek door Alzheimer Nederland. U kunt de pakketten onder andere kopen via de website van Alzheimer Nederland www.alzheimer-nederland.nl.

UITNODIGING

Alzheimer Nederland nodigt u van harte uit om bij de veiling aanwezig te zijn. De veiling start op donderdag 12 maart om 06.30 uur am.

Veiling Rijnsburg

Laan van Verhof 3

Postbus 10

2230 AA Rijnsburg





http://www.alzheimer-nederland.nl