Bont voor Dieren



--- PERSBERICHT ---

Wake tegen zeehondenjacht bij Canadese ambassade

Bont voor Dieren toont gruwelen zeehondenjacht

Amsterdam, 11 maart 2009 - Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren houdt morgenavond, donderdag 12 maart, een wake tegen de zeehondenjacht. De wake vindt plaats bij de Canadese ambassade in Den Haag. Op een groot scherm zijn onder meer de - vaak gruwelijke - beelden van de jacht van afgelopen jaar te zien. Met de wake vraagt Bont voor Dieren aandacht voor het vreselijke lot dat de zeehonden binnenkort weer treft. Over enkele weken begint namelijk de jacht op vele duizenden jonge zeehonden in Canada. De wake vormt tevens de aftrap van een actie van Bont voor Dieren om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen tégen de jacht en vóór een Europees handelsverbod op zeehondenproducten.

Bont voor Dieren voert al jaren actie tegen de commerciële zeehondenjacht. Deze zal eind maart weer van start gaan in oost-Canada. De afgelopen jaren werden honderdduizenden zeehonden per jachtseizoen doodgeknuppeld of doodgeschoten - maar soms zelfs levend gevild. Van de gedode zeehonden is 95% tussen de 12 dagen en 12 weken oud. Het bont van de jongste dieren is het meest in trek, vooral in landen als China en Rusland.

Directeur Claudia Linssen van Bont voor Dieren was afgelopen jaar als waarnemer bij de jacht: 'Het was verschrikkelijk om te zien hoe de dieren geen schijn van kans hadden tegen de jagers met hun scherpe hakapiks. Er werd nietsontziend op de dieren ingeslagen. Er moet een einde aan deze barbaarse jachtpraktijken voor een overbodig modeproduct komen.'

Nederland heeft sinds 2007 een import- en handelsverbod op zeehondenproducten. Op dit moment lobbyt Bont voor Dieren met andere organisaties in Brussel voor een Europees handelsverbod op zeehondenproducten. Een Europees verbod zou de zeehondenjacht een enorme klap toedienen omdat een belangrijk afzet- en doorvoergebied wegvalt.

Bont voor Dieren wil met de actie van donderdag bijdragen aan de internationale druk op Canada om deze jacht zo snel mogelijk te beëindigen. Deze actie maakt onderdeel uit van een meerjarige campagne van Bont voor Dieren.

Datum: donderdag 12 maart 2009
Tijdstip: de wake start om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur Adres: Plein 1813 in Den Haag - tegenover de Canadese ambassade


----------
NIET TER PUBLICATIE -