Gemeente Bodegraven

Ouderen en kinderen in de hoofdrol bij Smaak van het Groene Hart

20090311 mvhgh, Proeven-resized.jpg

De maand maart is de maand van het Groene Hart. Op vrijdag 20 maart staat gemeente Bodegraven in het teken van Smaak van het Groene Hart. Burgemeester J.P. Lokker heeft als lid van de stuurgroep van de Stichting Ronde van het Groene Hart besloten een culinair evenement te organiseren. Dit culinaire evenement bestaat uit 's morgens een ontbijt voor ouderen in Bodegraven, Nieuwerbrug en de Meije in een tent op het Raadhuisplein en 's middags een kookworkshop bij het KookStation in Bodegraven voor kinderen uit de hoogste groepen van de basisscholen.

Het ouderenontbijt start om 9.00 uur in een gezellig aangeklede tent waar plaats is voor maximaal 50 ouderen. Dienstencentrum Rijngaarde coördineert de inschrijvingen. Op donderdag 12 maart verschijnt een oproep in het Bodegraafs Nieuwsblad met hierin een telefoonnummer en e-mailadres waar de ouderen zich kunnen aanmelden voor dit (h)eerlijke ontbijt. Ouderen kunnen zich ook aanmelden bij de balie van Rijngaarde. Burgemeester Lokker schuift zelf ook aan de ontbijttafel aan om nader kennis te maken met de streekproducten en de ouderen uit Bodegraven en omgeving. De basis voor dit ontbijt van de Smaak van het Groene Hart is: `Vers, Gezond en Veilig koken met streekproducten'.

In de kookworkshop koken de kinderen 's middags van 13.30 tot 18.30 uur met de koks van het KookStation op basis van streekproducten uit het Groene Hart. Ook hier is de basis het koken met streekproducten en de kinderen bereiden zelf een heerlijke maaltijd voor. Aan het einde van de middag volgt een gezamenlijk diner met de zelfbereide producten en ook hier geniet de burgemeester met de kinderen van het resultaat. Aan de kookworkshop nemen per school vijf kinderen deel. Wegens groot succes is dit evenement al volgeboekt.

Meer informatie over de maand van het Groene Hart kunt u vinden op www.maandvanhetgroenehart.nl.