Politie Hollands Midden

Datum: 12 maart 2009

Valkenburg Na verdacht gedrag aangehouden De politie heeft donderdag 12 maart rond 02.00 uur drie 20 jarige mannen en een 31 jarige man uit Den Haag aangehouden na verdacht gedrag en het bij zich hebben van gereedschap dat geschikt is om in te breken. De politie ging af op een melding van een getuige dat twee mannen op een parkeerterrein aan de Voorschoterweg tegenover een autosloperijbedijf wegdoken. Ook zou er een vreemde auto staan. Op het moment dat de politie bijna bij het terrein was kwam een auto hen tegemoet rijden, doofde de lichten en verhoogde zijn snelheid. Via de Rijksweg A44 ging het richting Wassenaar waar de auto gestopt kon worden en de ontdekking van het gereedschap werd gedaan. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen, de verdachten zitten nog vast en de politie onderzoekt hun mogelijke betrokkenheid aan inbraken in de regio.

Leiden Heling van fietsen De politie heeft woensdag 11 maart twee gestolen fietsen teruggevonden. Een 12 jarige jongen uit Leiden die op één van de fietsen reed, verklaarde de politie dat zijn vader de fiets op straat had gekocht van een onbekende. De jongen werd rond 16.00 uur op de Rijnsburgerweg door agenten aangehouden. Rond 18.45 uur zagen agenten op de Lammermarkt een 21 jarige man uit Leiden rijden op een Batavus fiets zonder slot. Bij nadere controle van de fiets bleek dat deze in 2005 aan de Morsweg in Leiden was gestolen. De man verklaarde dat hij de fiets had gevonden. Beide fietsen heeft de politie in beslag genomen. De politie maakt verder proces-verbaal op tegen de betrokkenen voor heling.

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiderdorp Jongen beroofd van geld Een 13 jarige jongen uit Leiderdorp is dinsdag 3 maart rond 18.00 uur beroofd van een klein geldbedrag. De jongen werd voor supermarkt Albert Heijn in De Winkelhof aangesproken door drie jongens van tussen de 13 en 15 jaar die hem geld vroegen. De Leiderdorper is de supermarkt ingelopen, maar werd gevolgd door de drie. Een van hen sloeg de Leiderdorper in zijn buik. De Leiderdorper heeft zijn aankoop gedaan en verliet de supermarkt. Bij zijn fiets, tegenover het gemeentehuis, kwamen de drie jongens weer aangelopen. Deze vroegen weer om geld en gaven hem een klap tegen het hoofd. Nadat de Leiderdorper kleingeld had gegeven is hij weggefietst. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Het betreffen een blanke jongen met blanke jongen met donkerblond haar en sproeten, een jongen met een Zuid-Europees uiterlijk en een jongen met mogelijk een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Zevenhuizen Roodlicht controle Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft woensdag 11 maart een roodlicht controle gehouden op de kruising Zuidplasweg met de Noordelijke Dwarsweg. De controle vond plaats tussen 15.30 en 18.00 uur. In die tijd negeerden vijftien passanten het rode verkeerslicht.

Gouda Man probeert fiets te stelen Een 38 jarige man uit Gouda probeerde woensdag 11 maart rond 21.50 uur op het Burgemeester Jamesplein een fiets te stelen. Waar hij echter niet op had gerekend dat er beelden van zijn pogingen binnenkwamen bij Stadstoezicht. Gewaarschuwde agenten hielden de man dan ook aan nog voordat hij een fiets kon bemachtigen. De man bekende direct dat hij dat van plan was. De verdachte zit nog vast.

--------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------