Gemeente Purmerend

Buschauffeur blijft vrijwilliger bij brandweer

12 maart 2009

Vervoersmaatschappij Connexxion gaat medewerkers toestemming gegeven om actief te blijven als brandweervrijwilliger in de regio Zaanstreek-Waterland. Om dit mogelijk te maken worden werkroosters waar nodig aangepast.

Door een wijziging in de Arbeidstijdenwet kunnen vrijwillige brandweermensen met een fulltime of parttime dienstverband in de problemen komen. Zij kunnen hun werk vaak niet goed meer combineren met het vrijwilligerswerk dat zij doen voor de brandweer.

Vrijwilliger Edwin Stutje van Brandweer Purmerend heeft het initiatief genomen en zorgde ervoor dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn gegaan. Nu is de afspraak gemaakt dat Connexxion bij het maken van werkroosters rekening houdt met het vrijwilligerswerk. Dat bleek een behoorlijke puzzel. Regionaal commandant Gerrie Ruijs is blij dat het gelukt is. `Wij kunnen buschauffeurs goed gebruiken, ze hebben veel rijervaring en werken niet alleen tijdens kantooruren".

De brandweer is grotendeels een vrijwilligersorganisatie. De regio Zaanstreek-Waterland beschikt over ongeveer 600 vrijwillige brandweermensen. De gemeenten hechten veel waarde aan de inzet van deze mensen die letterlijk dag en nacht klaar staan.

Vervoersmaatschappij Connexxion geeft medewerkers toestemming actief te blijven als brandweervrijwilliger.