Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 12 maart 2009

* ONDERZOEK NAAR TRAMBOTSING
ROTTERDAM WEST - Politiepersoneel stelt een onderzoek in naar een tramongeval op het Vierambachtstraat/Mathenesserplein. Woensdagmiddag ontstond hier rond half drie een kop-staartbotsing nadat een rijdende tram van lijn 23 tegen een tram van lijn 21 die bij een halte stond te wachten aanreed.
Door de aanrijding raakten diverse passagiers van de beide trams gewond. Hulpdiensten reageerden adequaat. Ambulancepersoneel, brandweer en politie waren snel aanwezig om eerste hulp te verlenen. In totaal werden er 39 personen naar het ziekenhuis vervoerd. 29 van hen waren lichtgewond en gingen voornamelijk voor controle naar het ziekenhuis. Tien personen hielden ernstiger letsel over aan de aanrijding. Zij hadden onder andere nekklachten en botbreuken. Hiervoor worden zij onderzocht en behandeld in het ziekenhuis.
De verkeersongevallen dienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Om de precieze oorzaak te achterhalen is de trambestuurder van lijn 23 overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.