Gemeente Dalfsen

Nieuwe aanbesteding hulp bij huishouden

12-03-2009

De gemeente Dalfsen besteedt de hulp bij de huishouding opnieuw aan in 2009. De aanbesteding is gericht op nieuwe contracten met ingang van 1 januari 2010.

Kwaliteit en continuïteit staan centraal

Dalfsen - De gemeente Dalfsen besteedt de hulp bij de huishouding opnieuw aan in 2009. De aanbesteding is gericht op nieuwe contracten met ingang van 1 januari 2010.

De aanleiding is dat op 1 januari 2010 een gewijzigde Wet maatschappelijke ondersteuning in werking treedt. Kern van de wijziging is dat vanaf deze datum hulp in natura alleen nog mag worden geleverd door personeel in loondienst van de zorginstelling. Bovendien lopen de contracten met de huidige leveranciers eind 2009 af.

Kwaliteit en continuïteit staan centraal in hulp bij de huishouding. Dat geldt zowel voor degene die ervan gebruik maakt als voor de gemeente Dalfsen, Ommen, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland. Om deze te waarborgen wordt de WMO-adviesraad van de gemeente intensief betrokken bij het aanbestedingstraject. De aanbesteding vindt plaats in samenwerking met de gemeenten Ommen, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland.