Gemeente Spijkenisse


Geen tijdelijke C1000 in Waterland

11 maart 2009

De gemeente Spijkenisse en Schuitema (C1000) hebben onderzocht of het mogelijk is in Waterland een tijdelijke supermarkt te bouwen. Er zijn 2 locaties bekeken: `de kuil' en de parkeerplaats voor de Vlinderveenflat.
Helaas is duidelijk geworden dat een tijdelijke winkel niet haalbaar is. Het is lastig een plek van voldoende grootte te vinden in het winkelgebied, zodat zo'n voorziening ook commercieel haalbaar is.

Verder is het laden en lossen van een tijdelijke winkel op de onderzochte locaties ingewikkeld. Ook vereenvoudigt een tijdelijke winkel de snelle realisatie van een nieuwe C1000 niet.

Schuitema heeft een vernieuwingsplan gemaakt. Het plan is een zogenaamd schetsontwerp, dat nog verder moet worden uitgewerkt. Het plan heeft nu nog geen officiële status. In het plan wil Schuitema een moderne C1000 bouwen op de oude locatie. Het plan besteedt verder aandacht aan een flinke verbetering van het parkeren. Ook is in het plan de bouw van een winkelpaviljoen op het winkelplein (`in de kuil') opgenomen.

Het plan wordt op dit moment door Schuitema en de gemeente Spijkenisse nader bekeken op onder andere technische en financiële haalbaarheid.

De gemeente wil begin april 2009 een inloopbijeenkomst houden op het stadhuis. Bewoners en winkeliers van en rondom het winkelcentrum ontvangen tijdig een uitnodiging.

Meer over de stand van zaken rondom het winkelcentrum in informatiebrief Br17 WC Waterland.

Bijlagen


* Informatiebrief Br17 WCWaterland Informatiebrief winkelcentrum Waterland, 11 maart 2009 (pdf; 13 KB)