Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Meer uitlaatplaatsen voor honden en beter handhavingsbeleid

Per 1 mei 2007 is binnen de deelgemeente Kralingen-Crooswijk het nieuwe hondenbeleid ingegaan. Uit een evaluatie van dit beleid blijkt dat bewoners meer losloopgebieden zouden willen, dat er vaker schoongemaakt zou moeten worden en dat er beter moet worden gehandhaafd. Daarom heeft het dagelijks bestuur besloten het hondenbeleid in Kralingen-Crooswijk verder aan te scherpen.

Zo komen er meer uitlaatplaatsen in park De Nieuwe Plantage, bij het groen aan de Essenlaan, bij het openbaar groen aan de Boezemweg en de Boezemlaan en het openbaar groen van de Kerkhoflaan langs de algemene begraafplaats. De uitlaatplaats aan de Drinkwaterweg zal echter worden aangewezen als losloopgebied. Verder wordt het Schuttersveld aangewezen als losloopgebied.

Niet iedereen heeft een probleem met de aanlijnplicht. De Kralingse Judith laat haar hond Donna graag aan de riem uit.

Voor het Kralingse Bos blijft als basisregel gelden voor het losloopgebied dat hondenpoep op paden en verhardingen opgeruimd dient te worden. De regels met betrekking tot het zomer- en winterregime, het strandbad en de velden blijven echter gehandhaafd.

Om een efficiëntere handhaving en schoonmaak te realiseren, heeft het dagelijks bestuur de afspraken in de jaarcontracten met Stadstoezicht en ROTEB aangescherpt.