Gemeente Veenendaal


Vertragingskosten Brouwerspoort

Op 11 maart jl. hebben Burgemeester en Wethouders van Veenendaal besloten een kostenstijging van ⬠862.920,- voor Brouwerspoort te financieren. Het gaat om bouwblok 4, ook wel Cultuurcluster I genoemd, en de bijbehorende parkeerkelder. Deze kostenstijging wordt veroorzaakt door een vertraging in de start van de bouwwerkzaamheden. De uitloop is het gevolg van de bezwaar- en beroepsprocedure van Lantor BV tegen de afgegeven bouwvergunning.

Start bouw

De start van de bouw heeft op 1 april 2008 plaatsgevonden in plaats van op de geplande startdatum van 1 januari 2007. In december 2008 is door de uitspraak van de Raad van State de afgegeven bouwvergunning onherroepelijk geworden.

Â

Overeenkomst

In 2006 heeft de gemeente een overeenkomst getekend met de Bouwcombinatie Brouwerspoort waarin is bepaald dat bij vertraging van de start van de bouw van de parkeerkelder en Cultuurcluster I een prijsindexering van toepassing is. De start van de bouw heeft op 1 april 2008 plaatsgevonden in plaats van op 1 januari 2007. Dit leidt tot een prijsstijging door hogere lonen en hogere kosten van materialen. Beide partijen zijn overeengekomen dat voor de Parkeerkelder een prijsindexering van 9% en voor Cultuurcluster I een prijsindexering van 7 % wordt gehanteerd. De prijzen liggen nu vast tot aan het einde van de werkzaamheden.

De Raad zal in april een besluit nemen over de vertragingskosten. Midden juli 2010 worden de bouwblokken 2, 3 en 4 met bijbehorende parkeerkelder opgeleverd