RTL Group

Hoofdprijs van 250.000 valt in Deal Or No Deal

Voor het eerst in de geschiedenis van Postcode Loterij: Deal Or No Deal is het zover. Na ruim 400 afleveringen sleept een kandidaat de hoofdprijs van 250.000 euro in de wacht in de dagelijkse spelshow van RTL 5. De hoogste prijs die een kandidaat tot nu toe won, was 100.000 euro. Wanneer de betreffende uitzending is te zien, blijft nog even geheim.

Postcode Loterij: Deal Or No Deal is de afgelopen jaren in meer dan 25 landen dé kijkcijferhit onder de spelshows. In het zenuwslopende spel hebben twintig kandidaten elk een doos met daarin een geldbedrag variërend van 5 tot 250.000. Degene die het snelste de openingsvraag goed beantwoordt, mag naar voren komen om de andere dozen weg te spelen. De bank doet regelmatig een bod en dan is het aan de kandidaat om of dit bod te accepteren, of om juist verder te spelen. Wie heeft er stalen zenuwen en genoeg lef om tot het uiterste te gaan tot er nog twee dozen over zijn? Want dan volgt de ultieme vraag: ingaan op het definitieve bod van de bank of kiezen voor de inhoud van de eigen doos? Welke keus levert misschien wel die hoofdprijs van 250.000 op? Enige baken van rust en vertrouwen is presentator Beau van Erven Dorens, die met humor en betrokkenheid de kandidaat probeert te helpen het antwoord te vinden op die ene prangende vraag: Deal or No Deal? In elke aflevering wordt de winnende dagpostcode van de Postcode Loterij bekend gemaakt.

Uitzending: RTL 5, maandag tot en met vrijdag tussen 20.00 en 20.30 uur.

Website: rtl.nl/dealornodeal

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718598 of karin.bouwknegt@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.