Gemeente Abcoude


De gemeente Abcoude werkt aan water

Water speelt een belangrijke rol in ons leven. We gebruiken water om te drinken, douchen, wassen, recreëren, de tuin te besproeien etc. De kwaliteit van het water, het hebben van voldoende water en het afvoeren van water vereist veel aandacht. Daarnaast vragen de recente voorspellingen over klimaatontwikkelingen om extra aandacht voor waterbeheer.

Sinds 1 januari 2008 hebben gemeenten, als gevolg van nieuwe landelijke wetgeving op het gebied van de waterhuishouding, te maken met drie zorgplichten, namelijk: afvalwaterzorgplicht, hemelwaterzorgplicht en grondwaterzorgplicht. Daarnaast draagt de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) ons op in 2015 een goede chemische en ecologische toestand voor het oppervlakte- en grondwater te bereiken.

Voor het uitvoeren van onze taken betreffende de waterhuishouding hebben wij samen met de gemeenten Breukelen, Loenen en de Ronde venen, een enquête ontwikkeld om goed inzicht te krijgen in het huidige functioneren van het watersysteem en de waterketen. Met behulp van deze waterenquête willen wij in kaart brengen hoe de inwoners binnen onze gemeenten het water beleven, welke wensen zij hebben en waar zij (grond)wateroverlast ondervinden. Om onze watertaken goed uit te kunnen voeren, hebben wij uw hulp nodig.

Wij willen u vragen de waterenquête in te vullen op www.waterloketabcoude.nl. Dit kan tot en met 5 april 2009. De tijd voor het invullen van de waterenquête varieert van 5 tot 10 minuten. Als u niet beschikt over internet, kunt u de waterenquête in papieren vorm opvragen bij de heer J. Verleun, telefoon 0294-280295.
---

12 maart 2009