Gemeente Haren

Woononderzoek speciaal voor 55-plussers

Ruim 800 enquêtes verstuurd

12/03/2009

De gemeente en de plaatselijke ouderenbonden ANBO en PCOB hebben de Hanzehogeschool Groningen gevraagd om speciaal een onderzoek uit te voeren naar de woonwensen voor burgers die dit jaar 55 jaar worden of ouder zijn dan 55 jaar. Vorige week vrijdag zijn ruim 800 enquêtes verstuurd naar een doorsnee van de 55-plussers in de gemeente Haren. Wij hopen op een grote bereidheid om mee te werken aan dit onderzoek en dat we zoveel mogelijk ingevulde enquêteformulieren terug mogen krijgen. Het onderzoek staat of valt hiermee.

Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de behoefte die 55-plussers in de gemeente Haren hebben die binnen afzienbare tijd anders willen gaan wonen. Het kan zijn dat men een andere woning wil betrekken, maar het kan ook zo zijn dat er meer behoefte is om de huidige woning aan te passen zodat er langer kan blijven gewoond. Met de onderzoeksgegevens hopen we de woningaanbieders te kunnen voorhouden hoe en waar de senioren van de gemeente Haren bij voorkeur willen wonen, zodat ze er bij toekomstige bouwprojecten rekening mee kunnen houden. Anders gezegd, er zou dan meer vraaggerichte woningbouw mee gestimuleerd kunnen worden.

Indien u vragen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met dhr. S. van Hemmen van de gemeente, telefoonnummer 53 39 941 of email sp.vanhemmen@haren.nl.