Productschap Diervoeder

11/03/2009

Conceptversie B1 aanpassing van de HACCP voorwaarden aan de nieuwe HACCP handleiding 2008

Met de introductie van de vernieuwde HACCP handleiding in september 2008 heeft het CCvDD verzocht ook de van toepassing zijnde voorwaarden uit de diverse GMP+ standaarden overeenkomstig de handleiding aan te passen. In bijgaande conceptversie van de GMP+ B1 is deze aanpassing doorgevoerd.

De aanpassing betreft met name een herschikking van de voorwaarden uit de hoofdstukken 6 en 7. Door de herschikkking zijn de basisvoorwaarden logischer bij elkaar geplaatst en aangevuld met enkele nieuwe voorwaarden uit Codex Alimentarius. In bijgevoegde kruistabel is meer gedetailleerde informatie opgenomen.

Als uitgangspunt is gestart met aanpassing van de GMP+ B1 standaard. Na definitieve besluitvorming door het bestuur van het Productschap Diervoeder zullen de aanpassingen ook doorgevoerd worden in de andere GMP+ standaarden, namelijk de GMP+ B2, de B3 en de B5.

De conceptversie staat gepubliceerd op de pagina Ontwerpwijzigingen op de PDV-website. Daar treft u de documenten aan met voorgenomen wijzigingen van standaarden en bijlagen van het GMP+-certificatieschema diervoedersector 2006. Conform de afgesproken procedure worden deze voorgenomen wijzigingen gedurende enige tijd op genoemde plek gepubliceerd met als doel opmerkingen en commentaar te ontvangen van deelnemers of andere belanghebbenden.

Indien u opmerkingen hebt t.a.v. de voorgenomen wijzigingen, kunt u die kenbaar maken via reactiefomulier voor 1 mei 2009.