Politie Groningen

Donderdag 12 maart 2009

Provincie Groningen, 12-03-2009

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

De politie heeft woensdagmiddag in een loods aan het Oeverkruid een hennepkwekerij opgerold. De politie trof in twee afgetimmerde ruimten een hennepkwekerij en benodigdheden voor een hennepkwekerij aan. De kwekerij was voorzien van 12 moederplanten en diverse stekjes. In het pand trof de politie een 28-jarige Stadjer aan, die voor de Opiumwet werd aangehouden. In een laadruimte van een bedrijfsauto, die bij de loods stond, trof de politie nog eens drie dozen met in totaal 252 hennepstekjes aan. De hennepkwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De verdachte werd voor nader verhoor ingesloten.

Mensingeweer: bromscooteraar gewond na inhaalmanoeuvre

Een 44-jarige man uit Baflo is woensdagochtend op de Trekweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man kwam per ongeluk tijdens een inhaalmanoeuvre van twee fietsers in de linkerberm terecht. Hierdoor raakte de bestuurder de controle kwijt over het stuur. Hij kwam vervolgens met de scooter in de sloot terecht. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: gestolen kentekenplaat op bromfiets

De politie heeft woensdagmiddag in de Deelmanstraat een bromfiets in beslag genomen. De agenten zagen de bromfiets op straat staan. Zij spraken een 23-jarige man uit Nieuw Buinen aan, omdat hij in het bezit was van de bromfiets. Bij navraag bleek dat de kentekenplaat enkele jaar geleden was gestolen. De Drent gaf aan dat hij het voertuig van een vriend had geleend. De betreffende man zal nader worden gehoord. De bromfiets werd meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: ex aangehouden voor mishandeling van vrouw

De politie heeft woensdagmiddag op het Kajuit een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn ex, een 38-jarige vrouw uit Groningen, in haar woning heeft mishandeld. De verdachte verliet hierna de woning. De politie wist hem op te sporen en in te rekenen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De vrouw heeft al aangifte gedaan.

Groningen: mannen aangehouden na bedreiging

De politie heeft woensdagavond op de Dukdalf drie Stadjers in de leeftijd van 20,22 en 24 jaar aangehouden voor bedreiging. Het trio wordt ervan verdacht dat zij familieleden hebben bedreigd met een vuurwapen. De mannen werden kort na het incident in een auto aangetroffen en even later ingerekend. De betreffende familieleden gaan aangifte doen. Het vuurwapen waarover gesproken werd, is niet door de politie aangetroffen. De verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Haren: automobilist ziet fietser over het hoofd

Bij een aanrijding op de Rijksstraatweg in Haren is woensdagmorgen een 25-jarige fietser gewond geraakt. De man uit Groningen reed over het fietspad toen een 54-jarige automobilist uit Groningen uit een uitrit kwam rijden. Hij zag de fietser over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 25-jarige Stadjer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gegaan. De politie heeft een registratie gemaakt.

Groningen/Delfzijl: bestuurders zonder rijbewijs

De politie heeft woensdag van twee personen de personenauto in beslag genomen.

Op de Beneluxweg zagen agenten een 21-jarige Groninger rijden waarvan de dienders wisten dat de bestuurder geen rijbewijs had. Op de Kardingerweg kreeg de Stadjer een stopteken. Bij controle bleek de wagen ook niet verzekerd.

In Delfzijl werd de auto van een 40-jarige vrouw uit die plaats in beslag genomen. Het was bij de politie bekend dat de vrouw geen geldig rijbewijs had. Desondanks reed ze in haar voertuig door haar woonplaats. Op de Kustweg moest ze haar wagen stilzetten. De auto bleek niet APK-gekeurd. In overleg met de Delfzijlse wordt de auto op haar kosten vernietigd.

Groningen: man met auto in Noorderplantsoen

Een 58-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag met zijn 45 km/u-auto in het Noorderplantsoen gereden. De bestuurder wilde zijn voertuig achteruit inparkeren, maar drukte te diep het gaspedaal in. Hij schoot over de stoep het gras in en kon niet meer op tijd remmen. Een aantal omstanders reageerde alert door de auto vast te pakken waardoor deze niet in het water omkantelde. Ook hielpen ze de bestuurder uit zijn voertuig. De Stadjer kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De brandweer heeft de wagen uit het water gehaald.

Sappemeer: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagmorgen een verkeerscontrole gehouden op de Noorderstraat in Sappemeer. In totaal werden 94 voertuigen gecontroleerd. Twee inzittenden droegen geen veiligheidsgordel. Ook werd een automobilist bekeurd die al rijdend aan het bellen was met zijn mobiele telefoon aan het oor. De overtreders krijgen een bekeuring.

Appingedam: beschonken bromfietser aangehouden

De politie heeft woensdagnacht in de Molenstraat in Appingedam een 22-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden. De Damster reed zonder helm. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij bijna 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.