Politie Gelderland-Midden

Auto vliegt in brand na aanrijding, inzittenden gewond
Publicatiedatum: 12-3-2009 10:46:52

KOOTWIJKERBROEK- Twee inzittenden van een personenauto, die woensdagavond 11 maart op de Velkemeensedijk in Kootwijkerbroek tegen een boom was gereden en in brand vloog, zijn wellicht aan de dood ontsnapt. De twee inzittenden, een 24-jarige man uit Harskamp en een 21-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek, zijn wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar leken niet ernstig gewond.

De Harskamper reed even voor elf uur over de Velkemeensedijk en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Daarbij belandde zijn wagen eerst in een sloot en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De auto vloog daarop gelijk in brand waarbij de Harskamper en zijn passagier kans zagen op tijd uit de auto te komen. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Volgens de politie had de Harskamper naar eigen zeggen wel alcohol gedronken. Een ademtest wees echter uit dat er geen strafbare limiet was overschreden. De afdeling verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in. (09-033266)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 12-3-2009 10:46:00

NIJKERKERVEEN - In een woning in Nijkerkerveen heeft de politie woensdagavond 11 maart de 47-jarige bewoner aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn 43-jarige vriendin. De man kreeg later ook een huisverbod opgelegd door de burgemeester.

De vrouw waarschuwde even voor zes uur de politie nadat er ruzie was ontstaan tussen de veertienjarige dochter en haar vader. Toen de vrouw daarin mengde zou hij zijn vriendin hebben geslagen. Het slachtoffer had als gevolg van de schermutseling enkele rode striemen opgelopen. De Nijkerkervener is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.
(09-033144)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huisverbod voor Oosterbeker (70) na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 12-3-2009 10:45:14

OOSTERBEEK - De burgemeester van Renkum heeft woensdag 11 maart een huisverbod opgelegd aan een zeventigjarige inwoner van Oosterbeek. De man was rond half één door de politie in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 75-jarige echtgenote.

Een buurtbewoner waarschuwde in de ochtenduren de politie nadat ze gehoord had dat er bij het stel kennelijke een hevige ruzie gaande was. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen ze beide partijen nog in huis aan. Volgens de vrouw had haar man haar bedreigd met geweld. Ook zou hij een stofzuiger naar haar gegooid hebben. De vrouw leek echter niet noemenswaardig gewond maar deed wel aangifte. Daarop werd de zeventigjarige man aangehouden. Hij is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. Na overleg met de politie besloot de burgemeester de Oosterbeker een huisverbod op te leggen.
(09-032828)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto te water, bestuurder ongedeerd

Publicatiedatum: 12-3-2009 10:44:37

SCHERPENZEEL - Op de Broekerweg in Scherpenzeel is woensdagavond 11 maart even voor tien uur een auto te water geraakt. De 38-jarige bestuurder, afkomstig uit Scherpenzeel, bleef daarbij ongedeerd. Volgens de automobilist was hij even gestopt toen hij onderweg telefoon kreeg. Nadat hij was uitgestapt om vanaf de achterbank de telefoon te pakken rolde zijn wagen het Valleikanaal in en verdween onder het wateroppervlak. De Scherpenzeler had daarbij kans gezien uit de auto te komen. De auto is met behulp van een duikploeg van de brandweer op het droge gezet maar bleek zware waterschade te hebben opgelopen.
(09-033282)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 12-3-2009 10:44:05

WAGENINGEN - De politie heeft woensdag 11 maart in een winkel aan de Duivendaal in Wageningen een 41-jarige man uit die stad aangehouden wegens winkeldiefstal. De man bleek ook nog een boete van ruim 200 euro te hebben openstaan en zit nog vast.

Winkelpersoneel betrapte de 41-jarige Wageninger rond half drie, toen hij er vandoor zou zijn gegaan met enkele pakken vlees en een fles port. De Wageninger sloeg na ontdekking op de vlucht maar werd daarbij op de hielen gezeten door het winkelpersoneel. Met behulp van gewaarschuwde agenten kon de man even later worden ingerekend. De Wageninger bleek ook nog gezocht te worden voor een andere diefstal. (09-032973)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---