Gemeente Lingewaard


Vorige week stond de Burgzaal van Kasteel de Kinkelenburg in het teken van het op te richten Lingewaardse Bedrijvenloket. Ambtenaren van de gemeente wisselden deze avond gedachten en ideeën uit met ondernemers uit Lingewaard. Het doel van de bijeenkomst was om in beeld te brengen wat ondernemers nou belangrijk vinden aan een Bedrijvenloket. Welke producten en diensten moeten daar bijvoorbeeld te krijgen zijn? Moet dit loket echt fysiek bestaan of is er meer animo voor een digitaal loket? Moet het loket straks voor grote én kleine bedrijven toegankelijk zijn en wie willen de ondernemers dan daar spreken?

Ook wethouder Ben Jansen woonde de avond bij. Hij constateert dat het een goede bijeenkomst is geweest: Ik vond het absoluut een zeer zinvolle bijeenkomst. Er was goed en constructief overleg tussen de gemeente en de ondernemers. De ondernemers krijgen op deze manier ook echt de kans om hun bijdrage te leveren aan het eindresultaat en invloed uit te oefenen op beslissingen. Ik zou echter graag zien dat er nog meer ondernemers aan zouden sluiten om hun stem te laten horen. Om dit voor elkaar te krijgen, zoeken we contact met VERON, de ondernemersvereniging.

Start eind 2009
Kortom: er zijn veel plannen en goede ideeën die in de komende tijd verder worden uitgewerkt. En het resultaat? De gemeente Lingewaard streeft ernaar om de (virtuele?) deur van het Bedrijvenloket uiterlijk eind dit jaar te openen. Bent u ondernemer en bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt? Of wilt u mee denken over de inrichting van het Lingewaards Bedrijvenloket? Neem dan contact op met de heer Cees Jan Fledderus, tel. 026-3260371.