Gemeente Bussum

Uw straat een klimaatstraat

Op 16 mei viert Bussum ook feest voor een beter klimaat. De gemeente Bussum heeft zich aangemeld voor het Klimaatstraatfeest. Hierdoor kunnen Bussumse straten extra bonuspunten verdienen als ze meedoen met de wedstrijd. De opdracht is eenvoudig: meld uw straat aan op www.klimaatstraatfeest.nl klik op 'DOE MEE!' en vul uw gegevens in. Ga daarna met zoveel mogelijk buren in uw eigen straat aan de slag om energie en geld te besparen.

Feestpakket

Straten in heel Nederland kunnen meedoen aan deze wedstrijd.

De 500 meest actieve straten krijgen dan een feestpakket boordevol leuke verrassingen en een feestbudget tot 500 euro cadeau. Het feestbudget is simpel bij elkaar te sparen. Iedere deelnemer levert 25 euro feestbudget op, tot een maximum van 500 euro! Dus: hoe meer buren, hoe meer geld. De straat die de allermeeste energie bespaart, ontvangt het Superstraatfeest, met een live optreden van een bekende Nederlandse artiest.

In de schijnwerpers

Om het allemaal nog leuker te maken, bezoekt Piet Paulusma elke week een klimaatstraat voor de opname van Piet's Weerbericht op SBS6. Laat hem ook in jouw straat een kijkje nemen en zet de klimaatacties die je met je straat hebt bedacht in de schijnwerpers!

De beste Bussumse straat

De straat die in Bussum het best scoort met energie besparen ontvangt van de gemeente de milieustraatprijs. Waaruit deze prijs bestaat wordt nog nader bekend gemaakt.

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de Hier-Klimaatcampagne, de campagne van de 40 grootste goede doelen van Nederland die zich zorgen maken over klimaatverandering. Zo'n 460 straten doen nu al mee met het Klimaatstraatfeest.