Senternovem

12-03-2009 | Bijeenkomst Point-One groot succes

Afgelopen maandag vond in het Evoluon in Eindhoven het Point-One-evenement plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd de tweede fase van dit innovatieprogramma gelanceerd; Point-One Phase 2. Naast deze lancering waren er verschillende workshops en een informatiemakrt, waar verschillende partijen uit het Point-One-programma zich presenteerden.

Roel Kramer, voorzitter vereniging Point-One

Hans Bakker, manager Programma's, heette de ruim 450 bezoekers welkom. Hierna was het woord aan minister Van der Hoeven. Zij kondigde o.a. aan dat er 153 miljoen euro extra beschikbaar is gesteld voor Point-One Phase 2. Tijdens haar toespraak gaf Van der Hoeven aan dat wat haar betreft juist in deze tijden innovatie onverminderd door moet gaan. "Point-One is een lichtend voorbeeld van hoe high-techbedrijven, kennisinstellingen en overheden samen kennis kunnen ontwikkelen en daarmee bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Juist nu moeten we over
grenzen heen kijken en samen blijven bouwen aan een sterk internationaal netwerk voor kennisontwikkeling en innovatie. Juist nu ook moeten we onze kenniswerkers zien te behouden. Alleen dan kunnen we sterker uit deze crisis komen dan we erin gingen. Ik wil ervoor zorgen dat niets de innovatie in ons land in de weg staat".

Naast de minister waren er nog drie sprekers: Roel Kramer (voorzitter vereniging Point-One), Herman Tuininga (Salland Electronics, Devlab) en Wim Sinke (ECN).

Na de toespraken werd de informatiemarkt geopend en was het tijd voor verschillende workshops, zoals een workshop 'Subsidieaanvragen internationale calls' en 'Brokerage nationale R&D projecten'.