Politie Gelderland-Midden

Zwollenaar aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

Publicatiedatum: 12-3-2009 12:12:23

ARNHEM - De politie heeft woensdagmiddag op het Gildemeestersplein in de Arnhemse wijk Presikhaaf een 32-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Door zijn gevaarlijke rijgedrag, dat door andere weggebruikers was gemeld, kwam de politie hem op het spoor. Volgens getuigen zou de Zwollenaar onder meer op de A325 hevig slingerend en met strek wisselende snelheden hebben gereden. Ook zou hij rechts ingehaald hebben, waardoor het verkeer in gevaar werd gebracht. De Zwollenaar verklaarde in eerste instantie dat hij tijdens het rijden een boterham had zitten smeren. Toen agenten even later een joint en restanten daarvan aantroffen in de wagen gaf de man toe softdrugs te hebben gebruikt. De politie heeft het rijbewijs van de Zwollenaar ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.
(09-033029)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden wegens heling

Publicatiedatum: 12-3-2009 12:11:42

ARNHEM - Een veertigjarige man uit Dodewaard is woensdag 11 maart door de politie in Arnhem aangehouden op verdenking van heling. De man bood rond half twaalf een schaftwagen ter keuring aan bij het keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Arnhem Zuid. Daarbij werd vastgesteld dat de schaftwagen was gestolen vanuit de regio Utrecht. De Dodewaarder werd daarop aangehouden. De man is later na verhoor vrijgelaten en had verklaard zich bij de aankoop niet bewust te zijn geweest dat de wagen gestolen kon zijn. De schaftwagen is voor nader onderzoek in beslag genomen.
(09-032857)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Getuigen van mislukte tasjesroof gezocht

Publicatiedatum: 12-3-2009 12:11:11

ARNHEM - De politie in Arnhem is op zoek naar getuigen van een mislukte tasjesroof afgelopen dinsdagnamiddag 10 maart op de Harriët Freezerstraat in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. Een 42-jarige vrouw uit Arnhem werd daarbij het slachtoffer en raakte lichtgewond. De Arnhemse deed daarvan woensdag aangifte.

Volgens de Arnhemse werd ze die dinsdagnamiddag tussen kwart over vijf en half zes door een onbekende man op de fiets belaagd die het voorzien had op haar tas. De man zou geprobeerd hebben de tas los te rukken. Toen dat kennelijk niet lukte zou de man haar geslagen hebben. Het slachtoffer bleef haar tas echter vasthouden waarna de man er zonder buit vandoor ging. Volgens het slachtoffer ging het om een negroïde man van tussen de 20 en 25 jaar met zwarte kleding aan. De man was met een oudere fiets en weggereden richting scholen. Getuigen, die iets van het voorval hebben gezien of gehoord of die anderszins informatie hebben die kan bijdragen aan de oplossing van dit misdrijf worden verzocht te bellen met 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(09-032770)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---