Gemeente Haren

Voorstel jongerenwebsite Raadhuisplein wint

Wegwijsdag 2009

12/03/2009

Afgelopen dinsdag, 10 maart 2009, werd weer de wegwijsdag gehouden. Tijdens de wegwijsdag maken de leerlingen van het Maartens- en Zernike College (havo 4 en vwo 5) kennis met de gemeentelijke organisatie.

Hein Bekenkamp geeft aanwijzingen

Dit jaar moesten de leerlingen (onder begeleiding van medewerkers van de gemeente) een mooi voorstel bedenken rondom het thema: Hoe betrekken we jongeren bij de ontwikkeling van het Raadhuisplein. De leerlingen moesten 's avonds, tijdens een jeugdraadsvergadering, hun voorstel verdedigen. Uiteindelijk kon er maar één voorstel winnen, die dan ook wordt uitgevoerd.

Website
Het winnende voorstel was een idee voor een website speciaal voor jongeren over de aanpak van het plein. Jongeren kunnen op deze site laten weten wat zij graag op het plein zouden willen zien. Op de site moet ook ruimte zijn voor een chatbox en forum waarop ideeën uitgewisseld kunnen worden. De site kan later ook gebruikt worden voor andere plannen waar de gemeente de stem van jongeren bij nodig heeft.

Concentratie

Meerderheid
Het voorstel van Anahita Dehnad Tabatabai, Eileen Meijer, Orin Pieterson, Jasper Verheugt, Ko Wolters, Anna van Bon, Annemieke Huisman en Owens Duijvendak kreeg uiteindelijk, na een soms verhitte raadsvergadering en een geslaagde coalitievorming met een andere groep die een jeugdraad had bedacht, de meerderheid van de stemmen.

De winnende groep

Van de dag is er door een eigen persgroep ook een krant en een videoverslag gemaakt.

Wegwijs
De Wegwijsdag is elk jaar weer een mooie manier om jongeren te betrekken bij de lokale politiek en ze kennis te laten maken met het reilen en zeilen in gemeenteland.

Raadsleden