Crisismeldpunt Hout

12/03/2009 12:53

Colo, Samenwerkende Kenniscentra voor Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven

De huidige economische situatie heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid, scholing en opleiding in onze bedrijfstakken. Het is tijd om de handen ineen te slaan en bedrijven in nood de komende periode te steunen. De scholingsfondsen SSWM en SSWT, het opleidingscentrum HOC, vertegenwoordigers van de parketbranche en kenniscentrum SH? bundelen nu hun krachten. Deze vijf partijen hebben onlangs een consortium opgericht om vanuit een collectieve aanpak de ontstane situatie het hoofd te kunnen bieden, naast de regelingen die vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bekend zijn.

Het consortium heeft een zogenoemd 'crisispakket' samengesteld dat bestemd is voor bedrijven (werkgevers), werknemers, (toekomstig) werklozen die in de hout- en meubelbranche werkzaam zijn, samenwerkingsverbanden en de huidige en toekomstige leerlingen. Is een bedrijf in nood vanwege de huidige economische situatie? Dan kan een beroep worden gedaan op ondersteuning vanuit het consortium.

De kenniscentra zijn nauw betrokken bij de opzet en uitvoeringsactiviteiten van de regionale mobiliteitscentra (werkbedrijven). Hierdoor zijn korte lijnen mogelijk wanneer sprake is van werktijdverkorting.

Crisispakket en Crisismeldpunt Hout

Het crisispakket bestaat uit:

Het opstellen van bedrijfsscholingsplannen

Het opstellen van individuele scholingsplannen

Ondersteuning en advies bij subsidietrajecten

Scholingsactiviteiten

Voorlichting

EVC-trajecten uitvoeren

Bevordering van werk naar werk

Het consortium heeft het Crisismeldpunt Hout opgericht. Op dit centrale punt, bij SH? in Woerden, worden alle meldingen verzameld. Het meldpunt is op twee manier bereikbaar. Via internet op www.shm.nl/crisismeldpunt en via telefoonnummer 0348 - 466 445. Het centrale crisismeldpunt zorgt voor een adequate begeleiding.

Werkconferentie

Op donderdag 26 maart 2009 organiseert het consortium een werkconferentie voor de samenwerkingsverbanden en hun partners. Doel is om samen te kijken op welke manier bijgedragen kan worden aan de wens om zoveel mogelijk vakkundige medewerkers voor de branche te behouden. Wellicht kunnen al afspraken worden gemaakt over aan te bieden activiteiten. Of over het ontwikkelen van een infrastructuur om bedrijven en medewerkers snel en adequaat hulp te bieden bij het oplossen van scholingsvragen of andere onderwerpen.





http://www.shm.nl/crisismeldpunt