FNV KIEM

FNV Lokaal zoekt maatschappelijk betrokken enthousiastelingen

week 11 | 12-3-2009 | 12:44:59 | Redactie

FNV Lokaal zet zich sinds 2006 in om op gemeentelijk niveau collectief de belangen te behartigen van onze leden op het gebied van werk, inkomen en zorg. De landelijke overheid legt steeds meer taken en bevoegdheden neer bij de gemeenten zoals de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) en de Wet Werk en Bijstand (WWB). We hebben nu 45 FNV Lokaal groepen en we zoeken versterking.

Actief worden voor FNV Lokaal Weet jij wat die volksvertegenwoordigers dagelijks uitspoken in het stadshuis? Kun jij signalen van burgers in je gemeente vertalen naar verbeterpunten voor het gemeentelijke beleid? Ben jij in staat om met andere maatschappelijke organisaties in je gemeente te netwerken om gezamenlijk het gemeentelijke beleid te beïnvloeden?

Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken verschillende soorten mensen:
o Lobbyisten die op de gemeentelijke autoriteiten kunnen afstappen. o Coördinatoren die een groep kunnen motiveren en leiden. o Organisatoren die een bijeenkomst of vergadering kunnen organiseren.
o Publicisten die uitnodigingen en persberichten kunnen schrijven.

Wij bieden interessant vrijwilligerswerk, scholingen over de WMO en WWB, vaardigheidstrainingen en je krijgt natuurlijk onkostenvergoedingen.

Dus ben jij leergierig, initiatiefrijk, communicatief (in woord en geschrift), nieuwsgierig, enthousiast, flexibel, sociaal betrokken en wil je meepraten wat er in jouw stad gebeurt dan moet je echt lid worden van FNV Lokaal.

Enthousiast geworden?
Aanmelden voor FNV Lokaal in je eigen gemeente kan via e-mail fnvlokaal@vc.fnv.nl of telefoonnummer 020 5816 728. Kijk ook op: www.fnv.nl/lokaal voor het laatste nieuws en achtergronden over FNV lokaal.