Dienstenbond CNV

Nieuws

12 maart 2009

Cao-onderhandelingen Rabobank van start

Met de toelichting van de voorstellenbrieven is het Cao-overleg bij Rabobank van start gegaan. Rabobank zet in op productiviteit, modernisering en inzetbaarheid. CNV Dienstenbond vindt werkzekerheid belangrijk.

Rabobank stelt de vakorganisaties voor om in de nieuwe CAO geen loonkostenverhoging door te voeren. Of alleen een zeer bescheiden stijging, wanneer daar andere afspraken tegenover staan die leiden tot verbeteren van de productiviteit.
CNV Dienstenbond heeft in haar voorstellenbrief gezet dat wij een loonsverhoging willen, die past bij de actuele situatie van de Rabobank. Gelet op de jaarcijfers hebben wij in het overleg een percentage van 3,5% van onze kant genoemd.
In het overleg heeft Rabobank de jaarcijfers genuanceerd en gezegd dat de economische crisis leiden zal tot een beperkte loonsverhoging als de productiviteit stijgt. Ondanks het feit dat het afgelopen jaar de productiviteit gestegen is, vindt Rabobank dat het nog beter kan. Rabobank zal geen voorstellen met betrekking tot beloningsdifferentiatie doen.
Inzetbaarheid is voor Rabobank een belangrijk punt. Zij wil daar ook extra inspanningen voor doen. Daarbij wordt gedacht aan blijvend ontwikkelen en het volgen van opleidingen, maar ook aandacht voor kwetsbare groepen.Dit geeft hoop voor een reactie op de voorstellen van CNV Dienstenbond met betrekking tot werkzekerheid. Om de klant centraal te stellen bij werktijden heeft Rabobank concreet het voorstel gedaan het dagvenster te verruimen tot 22.00 uur 's avonds.
Rabobank wil ook het Sociaal Statuut aanpassen. CNV Dienstenbond heeft daarover geen voorstellen gedaan.
Rabobank wil ook dat het aantal verlofuren op termijn voor iedereen gelijk wordt. CNV Dienstenbond heeft hieromtrent ook geen voorstellen gedaan.

Er is in het overleg alleen een toelichting gegeven op de voorstellen. Er is van beide kanten nog geen reactie gegeven op de voorstellen. Dat zal gebeuren in de komende overleggen. Vanzelfsprekend houden wij u daarvan op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl) of telnr 023 - 56 51 052.

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Dat wordt dan hoog tijd. Je kunt dan stemmen over de nieuwe cao. Wij reken erop dat u uw collega lid maakt.