Gemeente Castricum


Gemeente gaat optreden tegen illegaal in gebruik genomen openbaar groen

De gemeente maakt op dit moment een inventarisatie van in gebruik genomen openbaar groen door inwoners van Akersloot, Limmen en Castricum. Meestal gebeurt dit om de tuin te vergroten, maar ook worden tegels in het groen gelegd om een oprijlaan te maken of zelfs een schuur te plaatsen. De gemeente staat dit ongevraagd en ongeoorloofd innemen van grond absoluut niet toe.

In de visie van de gemeente is openbaar groen van iedereen en voor iedereen. Het openbaar groen heeft het een belangrijke functie in de woonomgeving. Daarom verkoopt de gemeente op een enkele uitzondering na geen openbaar groen. Om

tegen het illegale gebruik te kunnen optreden, maakt Castricum een inventarisatie van illegaal in gebruik genomen openbaar groen. Tegen geconstateerde overtredingen wordt opgetreden. In eerste instantie krijgen de aangeschreven

personen de kans om het strookje groen in originele staat terug te brengen. Gebeurt dat niet, dan doet de gemeente het en gaat de rekening naar de bewoner. In het bijzonder daar waar bewoners hele schuren op gemeentegrond hebben neergezet.

Ook kent de gemeente geen pardon voor bewoners van een huis waarvan de vorige eigenaars de tuin illegaal hebben uitgebreid omdat het kadaster duidelijk aangeeft wat ieders eigendom is.