Politie Brabant Zuid-Oost

Politie rolt hennepknipperij op; acht verdachten aangehouden

Eindhoven Woensel Zuid, 12-03-2009 o De politie heeft maandagmiddag rond 15.00 uur een hennepknipperij opgerold in een woning aan de Van Poppelstraat.

Daarbij werden acht mensen aangehouden. Surveillerende agenten roken een zeer sterke henneplucht die uit het huis aan de Van Poppelstraat afkomstig bleek. Toen zij een nader onderzoek wilden instellen kwam er een man vanuit de woning gelopen met een tas vol henneptoppen. Hij is aangehouden.

Hennep knippen

Daarop zijn agenten de woning binnen gegaan. Daar troffen zij nog een zevental personen aan die bezig waren met het knippen van henneptoppen. In totaal heeft de politie zo'n 23 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. In de woning werden verder verpakkingsapparatuur, een vuurwapen met munitie en een geldbedrag van enkele duizenden euro's aangetroffen. Alle goederen zijn door de politie in beslag genomen. De 48-jarige bewoner van het huis en de 42-jarige man die op straat met een tas vol hennep werd aangehouden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Een 45-jarige vrouw uit Bulgarije die in de woning aan het knippen was werd aangehouden en ook in verzekering gesteld. Zij beschikte niet over de juiste identiteitspapieren. De overige vijf verdachten (2 vrouwen van 37 uit Eindhoven, 2 mannen van 19 en 24 uit Eindhoven en een 35-jarige vrouw uit Heeze) zijn na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.