Gemeente Achtkarspelen


Ministerie VWS te gast bij jeugd Boelenslaan

Een instructeur doet met de kinderen de warming-up voor de jumpstyledemonstratie. Een instructeur doet met de kinderen de warming-up voor de jumpstyledemonstratie.

Kinderen van de basisscholen in Boelenslaan gaven op dinsdag 10 maart een demonstratie van het project âHartstikke gezond in Boelenslaanâ aan een delegatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de gemeente Achtkarspelen. Op de Jan van Zuijlen school stond Acrogym op het programma en op basisschool De Stile lieten de leerlingen zien wat gezond eten is en hoe je je tanden poetst. In dorpshuis De Smoute gaven de kinderen van beide scholen een gezamenlijke jumpstyledemonstratie.

âHartstikke gezond in Boelenslaanâ is een project in het kader van de tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport (BOS), waarvoor de gemeente geld krijgt van het Rijk. Met de BOS projecten worden kinderen gestimuleerd om gezonder te leven. Achtkarspelen heeft zes BOS projecten in uitvoering. De BOS regeling loopt in 2010 af. Op het Ministerie van VWS werkt men momenteel aan een nieuw innovatieprogramma âLokaal Centraalâ. Voor de invulling legt het Ministerie verschillende werkbezoeken af.

Aansluitend op het bezoek aan Boelenslaan gingen de gasten van VWS met wethouder Sjon Stellinga naar de Kruidhof te Buitenpost. Hier werd met een groep betrokkenen bij het gemeentelijk gezondheidsbeleid doorgepraat over de bevordering van gezond gedrag. Een belangrijk thema dat de komende jaren op de agenda staat van Achtkarspelen is preventie van overgewicht. GGD Fryslân presenteerde haar advies over de aanpak van overgewicht.