Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 12-03-2009

Beginnend bestuurder kijkt te diep in het glaasje

SLEEUWIJK: De politie heeft woensdagavond op de Rijksstraatweg een 22-jarige Werkendammer betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist die, omdat hij korter dan vijf jaar een rijbewijs heeft, onder de categorie beginnend bestuurder valt, blies 170 ugl, terwijl voor hem 88 ugl, het maximum toegestane is. Bestuurders die langer dan 5 jaar over een rijbewijs beschikken, mogen tot 220 ugl blazen. Hij had naar eigen zeggen 1½ flesje bier gedronken.

Arrestatie na mishandeling

OOSTERHOUT:De politie heeft woensdag omstreeks 17.30 uur op het parkeerterrein van winkelcentrum Zuiderhout een 48-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake mishandeling. De man had een 23-jarige
plaatsgenoot een klap in het gezicht gegeven en tegen de auto van het slachtoffer geschopt. De verdachte verklaarde dat hij met boodschappen wilde oversteken en schrok van een auto die voor hem langs reed. In een reflex schopte hij tegen die auto. Hierop stopte de bestuurder, die uitstapte en verhaal kwam halen. Tijdens de woordenwisseling had de verdachte die andere man met gebalde vuist in het gezicht geslagen. Hij had er heel veel spijt van en wilde de consequenties van zijn uitbarsting wel dragen.

Oosterhouter aangehouden na vernieling ruit

OOSTERHOUT: Een 43-jarige Oosterhouter heeft woensdagmiddag een ruit vernield van de voordeur van een woning aan het Bloemenhof. De dader werd door de politie op basis van het opgegeven signalement omstreeks 16.00 uur op Zuiderhout aangehouden. De verdachte bekende de
vernieling. Hij vertelde dat hij de ruit van de voordeur van de woning van aangeefster had vernield, door deze in te schoppen. omdat zij commentaar op hem had gegeven over het feit dat hij altijd zo'n rommel maakt bij het buurthuis. Uit boosheid over het feit dat mevrouw hem daarover had aangesproken had hij de vernieling gepleegd.

Vijftien snelheidsovertreders in Oosterhout

OOSTERHOUT: Agenten hebben vanmorgen tussen 10.30 en 12.00 uur op de Burg. Materlaan een snelheidscontrole gehouden. Er geldt ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km / uur. De snelheid van 60 auto's werd gecontroleerd. Daarvan waren er 15 in overtreding. Drie daarvan reden harde dan 70 km uur. De hoogst gemeten (ongecorrigeerde) snelheid was 78 km / uur.

Politie onderzoekt inbraken in winkels

DONGEN: De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Tramstraat. Vannacht werd omstreeks 03.15 uur een kei door een ruit gegooid. Dat gebeurde aan de zijde van de
Wilhelminastraat. De dader moet zich verwond hebben, er zijn druppels bloed aangetroffen. Het is niet duidelijk of de dief, die de zaak wel betreden heeft, ook zaken buit gemaakt heeft. Rond 03.00 uur werd ook nog een inbraak gemeld aan het Looiersplein. Daar was het bij een poging gebleven. De inbrekers hadden geprobeerd het glas van de toegangsdeur van een kledingzaak in te slaan. Wel raakte de deur beschadigd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-03-2009 14:31 | © Regio Midden en West Brabant |