Gemeente Assen


Drents Verkeersveiligheidslabel voor De Regenboog

Assen, 12 maart 2009

Apetrots zijn ze, de kinderen, het team en de ouders van de Regenboogschool. Ze hebben het Drents Verkeersveiligheidslabel. Een actieve verkeerscommissie van leerkrachten en ouders heeft hier de laatste jaren hard voor gewerkt. Zo is het halen en brengen veiliger geworden door afspraken te maken. En er is een verkeersschoolplein voor praktische verkeerslessen. De Regenboog is geadviseerd door de Provincie Drenthe en de gemeente Assen.

Fransien de Waard, voorzitter van het leerlingenparlement,heeft het Drents Verkeersveiligheids Label ontvangen van wethouder Jaap Kuin.

Jenaplanschool De Regenboog aan de Lisdoddestraat begon in 2006 met de voorbereidingen om een verkeersveilige school te worden. Alle groepen hebben sinds die tijd praktische verkeerslessen.

Er zijn in Assen vijf basisscholen die zich een verkeersveilige school mogen noemen: Het Krijt, De Regenboog, Het Sterrenschip, De Scharmhof en De Heksenketel. Een groot aantal andere scholen is actief bezig het Label ook te verwerven.

Het Drents Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun beleid. Belangrijk hierbij zijn verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Deelname aan het Label is gratis.

Zie ook www.vvbdrenthe.nl/zebra.