CheapTickets.de kan tickets Ryanair blijven aanbieden

12/03/2009 15:18

Aviareps BrouwerBetist

Oosterhout, 12 maart 2009

CheapTickets.de is blij met de uitspraak van de regionale rechtbank van Frankfurt/M. Deze heeft ook in hoger beroep uitgesproken dat CheapTickets.de de tickets van Ryanair mag blijven aanbieden. Ryanair dreigde in augustus 2008 om tickets die niet direct via de website van Ryanair geboekt waren ongeldig te verklaren en deze met terugwerkende kracht te annuleren.

"Wij zijn tevreden met de herbevestiging van de eerste uitspraak van de rechter. Als grootste/onafhankelijke prijsvergelijker en aanbieder van onder meer vliegtickets willen wij onze klanten een totaalaanbod, inclusief vliegtickets van lowcostcarriers, kunnen aanbieden. Ryanair is een grote aanbieder van goedkope vluchten binnen Europa en mag dan ook zeker niet in ons aanbod ontbreken", aldus Raymond Vrijenhoek, directeur CheapTickets.nl en CheapTickets.de.

Voor de opsporing van de gunstigste vliegtarieven gebruikt CheapTickets het zogenaamde 'screen scraping', waarmee websites van vliegtuigmaatschappijen op aanbiedingen worden doorzocht. De hoge regionale rechtbank Frankfurt/M heeft mondeling verklaard dat dit niet in strijd is met de wet.

Over CheapTickets.de

CheapTickets werd in 2001 opgericht door de Beins Travel Group en startte op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een behaalde jaaromzet van 150 miljoen euro in 2008 is het bedrijf in Nederland marktleider op het gebied van online verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto's en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd met een call center in Saarbrücken. Naast de kantoren in Nederland en Duitsland, heeft het bedrijf ook een vestiging op Cura(cc)ao.