Gemeente Schiedam


Maart 2009

Schiedamse Plastic Hero scheidt plastic achteraf

11 maart 2009

Plastic verpakkingsafval kun je beter scheiden. Van oude plastic verpakkingen worden vele nieuwe producten gemaakt. De nationale campagne Plastic Hero, die aanstuurt op plastic afvalscheiding, wordt in Schiedam doorgevoerd in de vorm van sortering achteraf.

Het doel van de nationale campagne Plastic Heroes is om in korte tijd het scheiden van plastic verpakkingsafval, net zo gewoon te maken als de glasbak en de papierbak. Binnen de meeste gemeenten worden burgers gevraagd om hun plastic verpakkingsafval te scheiden van overig huisvuil en deze te deponeren in speciale Plastic Hero-bakken of zakken.

De gemeente Schiedam kiest ervoor het plastic afval achteraf te scheiden. Dit omdat het inpassen van extra containers lastig is vanwege de dichte bebouwing van Schiedam en het herinvoeren van een zakkeninzameling systeem, niet wenselijk is door de kans op zwerfvuiloverlast. Voor meer informatie over de campagne kunt u terecht op www.plasticheroes.nl. Voor meer informatie over afval in Schiedam kunt u terecht bij Irado: www.irado.nl of 010-2621000. Klik hier voor meer informatie.