Politie Gelderland-Zuid

Oproep tot aangifte auto-inbraak

Geldermalsen e.o., 12-03-2009 o In verband met een nader politieonderzoek rond auto-inbraken en pogingen daartoe, in Geldermalsen en omgeving, vraagt de politie hulp van zowel getuigen als gedupeerden. Het onderzoek werd gestart op woensdag 25 februari dit jaar toen bij het station van Geldermalsen een auto-inbreker op heterdaad werd betrapt.

De verdachte, van 23 jaar uit Waardenburg, werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. Hij werd in verzekering gesteld. In het onderzoek dat volgde, heeft de man inmiddels meerdere bekennende verklaringen afgelegd. Van een aantal zaken heeft de politie echter geen aangifte, of melding, gehad. In verband met het belang van het onderzoek en om zoveel mogelijk zaken hierin mee te kunnen nemen, doet de politie daarom de volgende oproep.

Getuigenoproep en oproep tot aangifte
Mensen die sinds oktober 2008 tot de datum van 25 februari 2009 te maken hebben gehad met auto-inbraak, of een poging daartoe, in Geldermalsen, de gemeente Neerijnen of de gemeente Lingewaal en die daarvan geen melding hebben gemaakt bij de politie, worden verzocht dit alsnog te doen. Soms kan het gaan om diefstal uit auto, bijvoorbeeld als deze niet afgesloten was, om welke reden ook. Oók dan wordt u verzocht alsnog aangifte te doen.

Ook getuigen van een auto-inbraak of poging daartoe in de genoemde periode en omgeving worden verzocht hun informatie door te geven aan politieteam Geldermalsen, via telefoon 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 12-03-2009 15:14 | © Regio Gelderland-Zuid |