Ingezonden persbericht


Groningen, 12 maart 2009

Partij voor het Noorden:
"geen verlies aan arbeidsplaatsen bij noordelijke rijksdiensten!"

= Op de openbare informatie-avond van de Partij voor het Noorden op 10 maart j.l. in Veendam is het standpunt ingenomen, dat de regering geen arbeidsplaatsen bij de noordelijke rijksdiensten het mag opdoeken.

"Ruim dertig jaar lang is de spreiding van rijksdiensen één van de succesvolste vormen van het stimuleren van de werkgelegenheid in de wat zwakkere regio's in het Noorden gebleken", aldus de fractievoorzitter van de Partij voor het Noorden in de Provinciale Staten, Teun Jan Zanen. Hij is van mening dat als de regering in verband met de credietcrisis nu bezig gaat met het opstellen van een pakket bezuinigingsmaatregelen, het Noorden - wat die rijksarbeidsplaatsen betreft - moet worden ontzien. "Regio's die indertijd vestigingen van rijksdiensten hebben mogen ontvangen moeten nu duidelijk stellen dat er nu geen arbeidsplaatsen bij die noordelijke rijksdiensten mogen verdwijnen", meent Zanen, "laat staan dat nu in het Noorden gevestigde diensten uit het Noorden zouden moeten verdwijnen."

De Partij voor het Noorden is ook van mening dat Groningen, Friesland en Drenthe zich er gezamenlijk sterk voor moeten maken dat het vroeger zo succesvol gebleken beleid van spreiding van rijksdiensten nu niet door de regering teniet wordt gedaan door het nemen van overhaaste besluiten. "Alleen een gezamenlijke, noordelijk positie kan een dergelijke aanslag op de noordelijke rijksdiensten afwenden.

= Op deze geslaagde informatie-avond presenteerde de secretaris van de Partij voor het Noorden, Jan Lambers, zijn 'roadshow' over de achtergronden van het oprichten van de Partij voor het Noorden en hield Teun Jan Zanen een inleiding over de actuele provinciale politiek. Een levendige discussie was het gevolg. Ook kon er een nieuw lid worden ingeschreven. De Partij voor het Noorden gaat de komende maanden ook in andere regio's in Noord-Nederland dit soort informatie-avonden organiseren.



Ingezonden persbericht