Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Persbericht

Utrecht, 12 maart 2009

Wél zoeken naar goede ideeën en deelname uit het veld

Rietveld als Icoon van Utrecht

Na een uitgebreide studie stelt het college nu voor om niet een Rietveldmuseum te maken maar onder de noemer 'Icoon van Utrecht' een heleboel activiteiten te stimuleren die Gerrit Rietveld in het zonnetje zetten. En over een paar jaar een Rietveldpark met paviljoens te realiseren. Dat vindt D66 een leuk idee, vooral als het in de buurt van Leidsche Rijn Centrum komt. Maar tot dat moment wordt het vooral zoeken naar nog onbekende mogelijkheden om Rietveld meer zichtbaar in de stad te maken.

D66-raadslid Alice van Rooij: "Het idee om het niet onder 1 dak te concentreren is op zich zelf goed, maar dan moet wel sprake zijn van een goede vraaggerichte benadering. Niet alleen maar kijken door de gemeentelijke bril, maar zoveel mogelijk mensen en bedrijven in Utrecht verleiden om met goede ideeën te komen. Wat is leuk voor de bewoners en bezoekers van de stad?"

D66 zal zeer kritisch er op letten dat het geen lege huls wordt. En ook dat er goed wordt aangesloten bij wat er al succesvol is. Bijvoorbeeld het icoon Nijntje in het Dick Brunahuis op een speelse manier verbinden met het nieuwe icoon Rietveld. Prima dat het college de scholen er actief bij wil betrekken, want D66 is een groot voorstander van het verbinden van onderwijs, cultuur en stadspromotie.

Noot voorde redactie,

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht