Managementboek van het Jaar 2009: Veranderdiagnose van Rob van Es

12/03/2009 15:53

MainPress

'Veranderdiagnose. De onderstroom van organiseren' gekozen als Managementboek van het Jaar

Jury: 'Schitterend vormgegeven, vernieuwend en actueel'

AMSTERDAM - Het boek Veranderdiagnose. De onderstroom van organiseren van Rob van Es is verkozen tot Managementboek van het Jaar 2009. De jury maakte dit 10 maart bekend tijdens het drukbezochte Managementboekengala in De Rode Hoed te Amsterdam. Rob van Es is organisatieadviseur, als universitair docent Organisatiefilosofie verbonden aan de UvA en als trainer/docent aan het Sioo. Zijn boek is uitgegeven door Kluwer. Het Managementboekengala werd voor de zesde achtereenvolgende keer georganiseerd door internetboekhandel Managementboek.nl. De presentatie van de avond was in handen van Harry Starren.

De mensen van Troje die het officiële gedeelte van de avond op cabareteske wijze invulden, hadden gekozen voor een typisch Hollandse omlijsting: bingo! En wel een heel speciale variant daarvan: een businessboekenbingo. De bingonummers waren ingekleurd met de 61 boeken die op de longlist stonden zodat ook deze nog even in herinnering werden geroepen. Elke 'bingo' vormde het startsein voor een kort interview met een genomineerde auteur, waarbij Harry Starren op vakkundige wijze telkens tot de kern van het boek doordrong.

Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de winnaar. Juryvoorzitter Peter de Roode maakte de zaal deelgenoot van de beraadslagingen die uiteindelijk hebben geleid tot de keuze voor het winnende boek. Een moeilijke keuze, zo bleek, tussen Veranderdiagnose en De prooi. 'Moesten wij het beeldend geschreven boek de voorkeur geven boven het schilderachtige boek? Of moesten wij de poging tot wijsheid vooraf de voorkeur geven boven het verhaal achteraf. Moesten we het boek kiezen dat lezers helpt onderstromen zichtbaar te maken? Of moesten we kiezen we voor het boek dat dit karwei al voor de lezer heeft geklaard? Moesten wij het boek kiezen dat fascinerend het jonge verleden beschreef, of dat handvatten biedt voor de toekomst? We willen aangeven dat de nummer twee een meer dan eervolle vermelding verdient voor de wijze waarop het boek is opgesteld. Toch heeft de jury uiteindelijk haar keuze laten vallen op het boek dat wij het meest vernieuwend en verfrissend vonden en dat is Veranderdiagnose van Rob van Es.'

Genomineerden

Naast Veranderdiagnose. De onderstroom van organiseren waren de volgende boeken genomineerd voor het Managementboek van het Jaar:

De prooi (Jeroen Smit)

Gepast en ongepast geld (Hans Ludo van Mierlo)

Van unitmanagement naar multidimensionale organisaties (Hans Strikwerda)

Leiders van vandaag - lessen voor morgen (Harry Sonnenschein en Wouter hart)

SUMMIT (Buck Jüch)

Het Managementboekengala en de prijs voor het Managementboek van het Jaar zijn initiatieven van Managementboek.nl.

Kijk voor meer informatie op www.managementboekvanhetjaar.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.managementboekvanhetjaar.nl