Gemeente Almelo

KunstKar als eerste naar basisschool De Wierde

12 maart 2009 - Op donderdagmiddag 12 maart ging wethouder Bert Kuiper van Cultuur voor het eerst op pad met de Almelose KunstKar voor basisscholen. De KunstKar is een rijdend cadeau dat alle Almelose basisscholen drie weken lang in bezit krijgen. Leerlingen van basisschool De Wierde kregen als eerste de KunstKar met inspirerende muziekinstrumenten, beeldende materialen, boeken, handpoppen en andere spullen persoonlijk afgeleverd door de wethouder.

wethouder Kuiper biedt KunstKar aan
Wethouder Kuiper vertelt wat er allemaal in de KunstKar zit

Na drie weken verhuist de KunstKar naar een andere school. Zo rouleren twee KunstKarren de komende schooljaren tussen de basisscholen in Almelo. Met de KunstKar krijgen kinderen de kans om op een speelse manier kennis te maken met kunst en cultuur.

De KunstKar is onderdeel van het cultuureducatieproject `BOOM' en is een initiatief van de Gemeente Almelo. Het concept van de KunstKar is uitgewerkt in samenwerking van De Muziekschool Twente, het Kreatief Centrum en de bibliotheek. Om het project BOOM te onderstrepen, plantte de wethouder samen met de kinderen een boom bij basisschool De Wierde. Het project BOOM wil kinderen uitdagen, laten genieten, ervaren hoe het is om zelf kunstenaar te zijn en elkaar met andere ogen bekijken. BOOM wil de zintuigen laten groeien.

De jongste leerlingen hielpen mee om de boom te planten De jongste leerlingen hielpen mee om de boom te planten

Het cultuureducatie project BOOM is een uitwerking van de Kadernota Cultuurbeleid. Het Kunst educatieplatform Almelo (KEPA) verzorgt door een permanente samenwerking tussen aanbieders van kunsteducatie, scholen en de gemeente voor het jaarlijkse aanbod van binnenschoolse kunsteducatie.